Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA ZA NATALITET

Srbi potiču rađanje: Dosta riječi, nek’ zakmeči

Zorana Mihajlović
14.02.2018.
u 19:54

Najboljim sloganom proglašen je “Ljubav i beba – prvo što nam treba”, a tu je i niz drugonagrađenih rješenja poput “Dosta riječi, nek’ zakmeči” ili “Nek’ se djeca rađaju i lijepe stvari događaju”.

Srbijanska vlada počela je kampanju za promociju nataliteta, pri čemu je raspisan natječaj za najkreativniji slogan. Najboljim sloganom proglašen je “Ljubav i beba – prvo što nam treba”, a tu je i niz drugonagrađenih rješenja poput “Dosta riječi, nek’ zakmeči” ili “Nek’ se djeca rađaju i lijepe stvari događaju”. Za sve ove slogane iplaćene su nagrade.

Izabranim sloganima nisu svi zadovoljni pa je tako predsjednica koordinacijskog tijela za ravnopravnost spolova, ujedno i potpredsjednica srbijanske vlade Zorana Mihajlović ustvrdila da su predložena rješenja neprihvatljiva.

– Većina izabranih slogana jednostavno stavlja obvezu ženama, točnije su imperativ da rađaju djecu. Nitko nema pravo zapovijedati ženama da rađaju ni kriviti ih za nisku razinu nataliteta, a pogotovo ne doživljavati ih kao strojeve za rađanje. Komisija nije dobro sagledala problem nataliteta u Srbiji – kaže Mihajlović.

Pogledajte prve bebe rođene u 2018. godini:

Zorana Mihajlović
1/11

Komentara 14

Avatar moravica
moravica
21:53 14.02.2018.

nek se radja sto vise beba...za placat porez sve vise nas treba

DR
Drmiha
22:03 14.02.2018.

a sa im kaze premijerka na koju foru ona misli povecavati natalitet

ZA
Zapadnjak
20:09 14.02.2018.

nesto se mora napraviti, to je sigurno...cak stovise, o ovom se problemu ne prica dovoljno, demografija je trenutno najveci izazov s kojim se susrece europa i opcenito zapadni svijet, a posljedice su prilicno neugodne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije