Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odjeci govora u bih

Srb: Josipović pomaže Tadiću u relativiziranju odgovornosti Srbije

danijel srb
Željko Lukunić/PIXSELL
22.04.2010.
u 14:20

- Ovime se otvara i problem usmjeravanja hrvatske vanjske politike. Naime, Vlada i predsjednik imaju sasvim oprečna stajališta - tvrdi Srb.

Predsjednik Ivo Josipović u govoru u Parlamentu BiH i na sastanku s Tadićem promovirao je novu hrvatsku vanjsku politiku. Ta je politika krajnje opasna za Hrvatsku i nanijela joj je nemjerljivu štetu. Tim riječima je čelnik HSP-a Daniel Srb optužio na konferenciji za tisak predsjednika RH Ivu Josipovića za pomaganje predsjedniku Srbije Borisu Tadiću u relativiziranju srbijanske odgovornosti za agresiju na Hrvatsku i BiH.

- Hrvatska ne smije pristati na relativiziranja srbijanske odgovornosti kao i na podjelu odgovornosti za rat - nastavio je Srb.

- Ovime se otvara i problem usmjeravanja hrvatske vanjske politike. Naime, Vlada i predsjednik imaju sasvim oprečna stajališta - tvrdi Srb.

U HSP-u očekuju da se Vlada jasno očituje o ovom problemu bez obzira na dogovore i kave između premijerke Kosor i predsjednika Josipovića.

Srb smatra da je Josipović svojim istupima prešao crtu koju nije prešao ni njegov prethodnik Mesić. Osvrnuo se i na savjetnika predsjednika Dejana Jovića upitavši kako je moguće da predsjednikov savjetnik bude netko s tako izrazitim "antihrvatskim stajalištima". Bio je kritičan i zbog činjenice što nitko od vodećih državnih dužnosnika nije bio na pogrebu poljskoga predsjednika.

Komentara 83

FL
flok
18:24 22.04.2010.

@splićanin a ti si onom svojom izjavom da tito nije očito dobro napravio posao jer nas nije sve pobio zaslužio nagradu \"Blaiburški zločin nad Hrvatima\" Ma marš gnjido partizanska

OB
-obrisani-
18:41 22.04.2010.

@flok OK stari, svo zlo u tome.....

DU
Deleted user
18:13 22.04.2010.

Vinko,kaj imaju opet radni sastanak OOUR-a?pa ko dezura?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije