Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras

'Sramotno da odgovorni za funkcioniranje Sabora krše zakon i da kažu kako im se nitko nije žalio'

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
14.06.2019.
u 10:43

Inspekcija se, tvrdi, pravda da nema mogućnosti ni kapaciteta izaći na teren pa o kršenju zakona pita one koji su za to odgovorni.

Sramota je da na evidentno kršenje zakona u Hrvatskom saboru inspekcija ne želi izići na teren, saborski službenici u ožujku su radili preko 40 sati u komadu, a inspekcija i HDZ žele to zataškati jer misle da im je sve dozvoljeno, kritizirao je danas SDP-ov Gordan Maras Samostalni sektor za upravnu inspekciju Ministarstva uprave. Naime, krajem ožujka Sabor je bez prestanka zasjedao 40-ak sati u komadu, nakon čega je Maras tražio inspekcijski nadzor zbog kršenja Zakona o radu po pitanju službenika koji su to cijelo vrijeme radili, no tek je ovih dana dobio odgovor inspekcije.

- Umjesto da izađu na teren, oni su zatražili pismeno očitovanje glavnog tajnika Sabora i voditelja Ureda za opće poslove Vlade RH, koji su i odgovorni jer su ljudi toliko dugo radili, a oni su im dali gotovo identične odgovore da je postojala opravdana potreba da službenici toliko rade, da su službenicima osigurana sva materijalna prava za to i da se nitko nije žalio – čudi se Maras. Nije ni čudo, kaže, da građani nemaju povjerenje u institucije kad ni saborski zastupnici ne mogu ništa postići. Inspekcija se, tvrdi, pravda da nema mogućnosti ni kapaciteta izaći na teren pa o kršenju zakona pita one koji su za to odgovorni.

- Za ovo ni ne treba izaći na teren, neka pogledaju snimku sjednice od 21. i 22. lipnja,vidjet će da kraj predsjedatelja preko 40 sati sjede isti službenici. Ako im je i to previše, ja ću im dostaviti neposredne dokaze. Sramotno da odgovorni za funckioniranje Hrvatskog sabora krše zakon, posebno da pišu da im se nitko nije žalio, kao da to uopće može. Gdje je u ovoj priči sindikat službenika – zanima Marasa koji je zbog svega zatražio ostavku nadležnog ministra uprave Lovru Kuščevića.

Upitan je li točno da je među SDP-ovcima provedena anketa o Zoranu Milanoviću kao njihovom kandidatu za predsjednika RH, rekao je da je on nije ispunjavao, ali je već ranije, podsjeća, rekao kako vjeruje da bi baš Milanović bio najbolji kandidat.

Gordan Maras o rezultatima EU izbora

Komentara 5

DU
Deleted user
12:30 14.06.2019.

Meras - da te nema ,trebalo bi te apsolutno izmisliti !! šta sve ovaj čovjek može izreći a da pri tom ne zna šta misli i govori

Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:41 14.06.2019.

Ovog čovjeka ako se to može uopće reći za njega treba zakonski zabraniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije