Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar ulov

Našli mu 10 kg trotila, bombe, 7 strojnica...

zapljena oružja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
15.05.2014.
u 19:15

Policija sumnja da je osumnjičeni Damir M. oružje namjeravao prodati te kupiti drogu

Tražili su drogu, a našli pravi arsenal oružja. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati policijska akcija u kojoj je uhićen Damir M. (37) iz Velike Gorice, član motociklističkog kluba Tur Bikers. Policija je u njegovoj garaži našla 150.000 kuna vrijedno oružje i drogu. Damir M. uhićen je i kazneno prijavljen zbog droge i držanja oružja bez dozvole, a policija istražuje gdje je oružje i drogu nabavio te kome su bili namijenjeni...

Snimke na internetu

Za sada, kako je kazao Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke, istražitelji sumnjaju da je namjera Damira M. bila prodati oružje i zarađenim novcem kupiti drogu. S obzirom na to da je Damir M. na svom Facebook-profilu objavio fotografije i videosnimke na kojima on i njegovi prijatelji u slobodno vrijeme pucaju iz različitog oružja i eksplozivom uništavaju razne predmete, ne treba sumnjati kako će policija istražiti i te snimke. U daljnjoj istrazi zasigurno će detaljno pregledati sve dostupne snimke i pokušati identificirati osobe na njima. Kako su neke od tih osoba odjevene u jakne s amblemima motociklističkih klubova, u istrazi bi se mogli baviti i aktivnostima tih klubova te njihovom mogućom umiješanošću u ilegalna djela.

Obiteljski čovjek

Što se tiče Damira M., on u Velikoj Gorici živi oko dvije godine, a tamo se preselio iz Buzina. Obiteljski je čovjek, ima stalno zaposlenje, a do sada je prijavljivan zbog imovinskih delikata. U garaži mu je nađeno gotovo deset kilograma trotila, dvije ručne bombe, 14 elektroničkih detonatora, tri kalašnjikova i sedam strojnica. Pronađeno je i dvanaest pušaka raznih kalibara, revolveri, pištolji, prigušivač i gotovo 5500 komada raznog streljiva te mala količina amfetamina i kokaina.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentara 7

MA
mandrilo
16:16 15.05.2014.

91 moje misto je organiziralo odbranu od napasnika.U našem arsenalu nalazile su se uglavnom lovačke puške dvocijevke,jedna jednocjevka ,jedna petometka,jedan lovački karabin sa optikom,dva-tri pištolja i nekoliko primitivno napravljenih ručnih bomba.Protiv oklop bile su boce punjene benzinom.E to se visee neće ponoviti.Danas svaka kuća ima bar dva kalašnjikova i dvi-tri iljade metaka.Bombe,granate,zolje i poneki RPG necu ni da spominjem. Doćte sad ma ko ste da ste.

DU
Deleted user
07:51 16.05.2014.

Čovjeku treba da se obrani od žene.

XN
xnet0822
09:26 17.05.2014.

Ima još jedan na Dubravi koji je trebao odavno odnijeti pištolj kojeg nelegalno posjeduje unatoč upozorenju da to odmah učini, ako treba dat ću Policiji njegovu adresu, ali budite oprezni jer mu cijeli objekt pod "audio i video nadzorom" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije