Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi u Beogradu

Vučić traži oslobođenje uhićenih, osim onih koji su nosili pilu i napali policajce

18.03.2019.
u 16:49

Vučić je dodao da ne bježi od oporbe, jer je njemu, kako je kazao, savjest čista.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da usvoji žalbe svih uhićenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS i tijekom prosvjeda ispred Predsjedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža kaznena djela.

Kako doznaje Informer, Vučić je od nadležnih zatražio da se usvoje žalbe za sve uhićene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi kazneni postupak. Vučić neće pomilovati samo one osobe koja su u zgradu RTS unijeli motornu pilu i prijetila novinarima. Pomilovani neće biti ni oni koji su su tukli i nožem napali policajce na prosvjedu ispred Predsjedništva Srbije.

Predstavnici opozicije danas su se obvratili javnosti. - Uhićenu djecu vam nećemo oprostiti, to je poruka ove konferencije za medije i poruka intenziviranja prosvjeda koji će uslijediti. Neki od njih koji su sudjelovali u prosvjedu su još u srednjoj školi i već im je donesena presuda o 30 dana zatvora i neće moći završiti školsku godinu - poručio je Zoran Lutovac, jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman otvoriti temu RTS-a i da pristaje na dijalog s građanima, ali da ne želi razgovarati s pojedinim oporbenim političarima, prenosi N1.

- Srpska napredna stranka nije dovela nijednog novinara, niti postavila ijednog urednika u javnom servisu. Oporba je napravila katastrofalnu grešku neredima na prosvjedima, koji su posljedica bjesa, frustracije, nemoći i nedostatka političkog programa. Na vlast sam došao legitimno, volja naroda dala mi je legitimitet - kazao je Vučić i dodao:

- Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem, a ne time što ćete unositi pile i upadati nekome u prostorije. Na prosvjedu je bilo 687 ljudi, što nije beznačajan broj i s njima treba razgovarati. Hvala im (oporbi) na tome što vole vikati, služiti se nasiljem, vidim da narod to ne podržava.

Video - Prosvjedi u Srbiji

 

Vučić je dodao da ne bježi od oporbe, jer je njemu, kako je kazao, savjest čista, jer za razliku od njih nije ukrao ništa i nije fašist.

- Mi smatramo kako je važno da se dijalog odigrava u parlamentu, za tu vrstu razgovora smo uvijek spremni. A nemiri na prosvjedima nisu pitanje za strane službe, već za domaće. Ne očekujem da će doći do nasilja, ali ono će svakako biti kažnjeno ako se dogodi - naglasio je predsjednik Srbije.

Komentara 10

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:24 18.03.2019.

Vjerovat ću umivenom Vučiću " svaku reč " samo kad pusti na nacionalnoj tv snimku iz Gline 91-e pa nakon nje potvrdi kako nije fašist 😂

Avatar Croatino
Croatino
14:04 18.03.2019.

Srpska Napredna Stranka: Ima li vece ironije u samo tri rijeci?

Avatar VinkoL
VinkoL
14:12 18.03.2019.

Ovo je danas 21. ili 22. članak o srbijancima, a tek je prošlo podne. Norma će biti ispunjena, čestitam uredništvu. Samo mi nije jasno za kaj primaju plaće u HRVATSKIM kunama, kaj im dinari nisu draži?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije