Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC

Spremačica dobila otkaz u školi jer nije zatvarala prozore, a ona tvrdi suprotno

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
17.04.2020.
u 20:12

Osim što je izgubila spor, školi mora podmiriti 2500 kuna troškova.

Općinski sud u Čakovcu odbacio je tužbu spremačice koja smatra da joj je škola u kojoj je radila 24 godine neutemeljeno dala otkaz.

No, u školi tvrde da je otkaz opravdan i da je uvjetovan njezinim skrivljenim ponašanjem. Nije uredno izvršavala svoje radne zadatke i obveze, pa tako u dva navrata nije zatvarala prozore prije odlaska kući, pa su školu poharali provalnici. S posla je odlazila ranije, a da za to nije zatražila dopuštenje.

Ona pak tvrdi da je radno mjesto napuštala ranije kako bi na vrijeme stigla na vlak, o čemu je obavijestila tajnicu, a prozore je redovno pregledavala. Od susjeda je čula da je netko bio u školi nakon što je ona otišla. Nije točno da je, branila se na sudu, ikada spavala u prostorijama škole, a navela je i da je u školi bila mobingirana. Osim što je izgubila spor, školi mora podmiriti 2500 kuna troškova.

Ključne riječi

Komentara 10

KE
keckin37
21:14 17.04.2020.

Sigurno hoce neko nekog svog da zaposli.

Avatar Anonimus.
Anonimus.
21:56 17.04.2020.

Kad bi se po istim kriterijima davalo otkaze profesorima i upravi škola , doslovce nitko od njih ne bi zadržao posao.

MK
mkinkognito
21:14 17.04.2020.

Nedavno sam u jednoj firmi bio iznenađen kad su pomaknuli početak radnog vremena baš zato da netko sam da otkaz jer radno vrijeme nije dozvoljavalo veze na javni prijevoz. Unatoč dogovoru kako bi se pisalo 5 dana godišnje za 5 minuta ranije sa posla radi javnog prijevoza, jadan dan osoba je pozvana na razgovor i poslana na disciplinsku gdje vanjski suradnik pravnik zahtjevao pismeni dogovor. Pismenog dogovora nije bilo slijedio je otkaz. Prozore na školi može svatko sa vana otvoriti čak i ove novije. Najviše provala je kroz prozore pa čak i preko balkona jer ije prozore daleko lakše otvoriti ili provaliti nego vrata. A škole često daju u najam prostorije raznim društvima i sportovima, pa kad dodje do preklapanja ništa lakše nego dati ključ od učionice gdje odrade jogu poslije slože klupe a otvore prozor za zračenje i odu. Tako je vjerovatno namješteno i čistačici jer vjerovatno nisu mogli dati otkaz zbog jeftinijeg outsorsinga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije