Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPROMIŠLJENOST

Spontana norijada vinkovačkih maturanta: Ribari tvrde da ih je trebalo spašavali, policija demantira

Foto: ŠRD Jezera Banja/Facebook
1/3
24.05.2020.
u 19:53

Istim povodom oglasila se i PU Vukovarsko – srijemske navodeći kako je u petak, oko 21. sati na jezeru "Banja" kod Vinkovaca, počelo spontano okupljanje maturanata što je policija popratila svojom nazočnošću.

S obzirom na sve mjere koje su donesene s ciljem suzbijanja epidemije korona virusa otkazane su i tradicionalne norijade. Međutim, to nije spriječilo vinkovačke srednjoškolce koji su se u petak samoorganizirali i imali neorganiziranu i „spontanu“ norijadu na popularnom kupalištu Banja.

Ista je zbog svega toga vrlo lako mogla biti i tragična da nije bilo djelatnika Policijske uprave koji su, kako se navodi na Facebook stranici ŠRD Banja, spasili više mladih života. Naime, u petak je se na Banji okupilo gotovo 2.000 mladih i to na neosvijetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru uz dva jezera i kanal Nevkoš.

- Kada smo vidjeli da se okuplja veliki broj mladih na Banji alarmirali smo gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mjere! Policajci su iz jezera na Banji tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapljanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti, stoji u obavijesti uz fotografije nereda kojega su srednjoškolci ostavili iza sebe.

Dodaju i kako je zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko i neorganizirano okupljanje prošlo bez velike tragedije te se jutros pričalo samo o odbačenom smeću, a ne o mladim utopljenicima.

- Nadamo se da više nikome neće pasti na pamet da okupi ovoliki broj mladih na Banji, po mraku, bez osiguranja djelatnika PU, bez kola hitne medicinske pomoći, bez sanitarnih čvorova, bez redarske službe,... a uz velike količine alkohola! Smeće su djelatnici tvrtke "Nevkoš" do podneva pokupili. Još jednom hvala svima koji su sinoć reagirali na naš poziv, spriječili tragediju i danas otklonili posljedice ove "spontane norijade“, ističu s Banje. 

Istim povodom oglasila se i PU Vukovarsko – srijemske navodeći kako je u petak, oko 21. sati na jezeru "Banja" kod Vinkovaca, počelo spontano okupljanje maturanata što je policija popratila svojom nazočnošću.

- U pojedinim razdobljima na području oko jezera je bilo okupljeno i do 600 osoba. Policijski službenici nisu zabilježili narušavanje javnog reda i mira niti druge događaje koji bi ugrožavali sigurnost ili ukazivali na nedopušteno ponašanje, navode iz PU.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
20:28 24.05.2020.

Spontana norijada vinkovačkih maturanta pokazuje da se hrvatska mladež prije europske arbeit sudbine na njemackoj baušteli ili irskom kelnarenju želi zabaviti kao svoja na svome balkanskome.

ST
starababa
22:44 24.05.2020.

Alkohol i ispit zrelosti ? Jako zrelo !

VK
vk52
20:10 24.05.2020.

Banja nije KOD nego u VINKOVCIMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije