Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić

Sporne stipendije: Primio sam ih jer sam jednostavno bio najbolji student

Davor Bernardić
Foto: Filip Kos/PIXSELL
25.10.2018.
u 15:27

Upitan razumije li koncept sukoba interesa te da nije problem u obrazovanju, nego u donaciji, Bernardić je odgovorio kako razumije te ponovio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Saboru najavio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je pokrenulo postupak protiv njega zbog primanja stipendije u iznosu 263 tisuće kuna na poslovnoj školi Cotrugli u Zagrebu, ali i istaknuo kako je sve stipendije dobio jer je bio najbolji student.

"Poštovat ću svaku odluku, ali da mi je netko rekao da će obrazovanje ili stipendija biti razlog za progon u ovoj zemlji, a izvlačenje stotina milijuna kuna iz Agrokora nije, ne bih mu vjerovao. Zar vama nije apsurdno da je u cijeloj situaciji oko Agrokora, u cijeloj ovoj sagi pred hrvatskim sudovima, od svih upletenih jedino ja koji sam upozoravao na istinu sam završio na sudu s Ramljakom“, zapitao se Bernardić u izjavi novinarima.

Upitan razumije li koncept sukoba interesa te da nije problem u obrazovanju, nego u donaciji, Bernardić je odgovorio kako razumije te ponovio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva.

"Bio sam stipendist i Vlade RH, i Grada Zagreba, top stipendist tjednika Nacional, stipendist i kao saborski zastupnik brojnih programa i američke, južno-korejske vlade, bio sam uvijek tu kad su bila nova znanja i želja za stjecanjem određenih iskustava, pravo na cjeloživotno obrazovanje je nešto što u Hrvatskoj postoji kao pravo. Ako je to razlog i moja pogreška, ja ću prihvatiti odluku Povjerenstva“, kazao je.

"Sve stipendije koje se mogu primiti u Hrvatskoj ja sam primio jer sam jednostavno bio najbolji student", poručio je Bernardić.

Podršku mu je odmah Facebook statusom dao politički tajnik stranke Davorko Vidović, koji je napisao: "E, moj Bero! Poštene Hrvate se podmićuje na razne načine, nekom kućom, unosnim poslom, autima, zlatom, vilama, novcem na stranim računima, stanovima, prinadležnostima, saborskim mandatima...A ti se, nesretniče, uhvatio pišljivog znanja, a živiš u garsonijeri. Reci, molim te, tko to uopće cijeni i kome to u Hrvatskoj treba!? Nikada od tebe pravoga političara od formata. Što se ne ugledaš na čestite političare iz zna se koje stranke, da ne radiš više takve gluposti!".

Na pitanje o Forumu mladih SDP-a Zagreba, koji se na Twitteru javno požalio da ih Bernardić i SDP u subotu na sjednici Glavnog odbora namjeravaju ukinuti, Bernardić je odgovorio da to "zaista prvi puta čuje". "To je potpuno netočna informacija, a pozivam sve da o problemima u stranci razgovaramo u stranci“, kazao je.

>> Pogledajte žestoki obračun premijera Plenkovića i Davora Bernardića u Saboru

Komentara 17

Avatar grbadeva
grbadeva
16:11 25.10.2018.

Ponositi se time da živiš u garsonijeri, a cijeli već podulji radni vijek na apanaži od 15+ tisuća kuna. I taj bi nekoga vodio. Kuda? Valjda u garsonijere.

I1
ing-12345
17:38 25.10.2018.

Ako je Bernardić najbolji student na poslovnoj školi Cotrugli u Zagrebu tada tu poslovnu školu treba izbjegavati u širokom luku a ljude koji imaju njenu MBA diplomu nikako zapošljavati.

RI
rightside
15:36 25.10.2018.

haha,najbolji student,,))) a molim te, ko ce jos uz tebe ovakvu glupost potvrdit?? i za koliko? trebao si trazit stipendiju od podravke,,vidis kako su zokinom braci otplatili kredit od preko 2 mil kuna,,)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije