Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme

Spomenice zastupnicima povodom dvadesete godišnjice Sabora?

sabor
Goran Stanzl/Pixsell
24.03.2010.
u 15:30

Prvi moderni višestranački saziv donio je, među ostalim, Ustav i odluku o samostalnosti Republike Hrvatske, istaknuo je predsjednik Sabora.

Predsjedništvo Sabora dogovorilo je na današnem sastanku da se imenuje komisija koja će donijeti prijedog kako ove godine obilježiti 30. svibnja, Dan Hrvatskog sabora. Razlog je taj što se navršava 20 godina od saziva prvoga modernog višestranačkog hrvatskog Sabora koji je, objasnio je predsjednik Sabora Luka Bebić, donio povijesne odluke od Ustava do ustavnih odluka o samostalnosti, Deklaracije o samostalnosti, prekida državnopravnih veza s bivšom državom te neke druge vrlo važne akte.

- Razmislit ćemo kako bismo to proslavili, a možda ćemo uručiti neku spomenicu ili povelju zastupnicima prvog saziva - rekao je Bebić.

Također je najavio da će se zbog prilagodbe EU u roku od godinu dana morati mijenjati i saborski poslovnik. Državni tajnik parlamenta Republike Mađarske Zoltan Horvath izvijestio je članove Predsjedništva Sabora vrlo jasno o tome što očekuje Sabor u prilgodbi EU, ali i o tome što očekuje Hrvatsku u razdoblju do i nakon ulaska u članstvo EU.

- Precizno smo razmotrili što je čija nadležnost te posebno što bi radio, primjerice, Odbor za europske integracije, koji će biti proširen i ojačan, a koji u nekim momentima može biti i zamjena za Sabor - kazao je Bebić.

U Vladi će, dodao je, biti trijaža pojedinih zakona i propisa koji idu u Sabor kako se Sabor ne bi opteretio s tisuću novih zakona, koliko ih je najavljeno.

Komentara 12

DO
doktorica
16:17 24.03.2010.

Zreli su za penziju,ali misle da su nezamjenjivi.

UK
Ugo Kajvez
16:20 24.03.2010.

E, ova trojka stvarno su zaslužni za spomenicu, ....... hrrk ... pluc .........

PG
praseca gripa
20:43 24.03.2010.

Molim ih ko dragog Boga da taj novac udijele potrebitoj djeci,a oni da gledaju ,sto prije se maknut u mirovinu i svoja mjesta prepustit mladima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije