Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski HDZ:

Otkrivanje spomen ploče generalnu JNA Mladenu Bratiću znači novu agresiju na Vukovar i Vukovarce

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
08.11.2019.
u 12:30

Ovakav čin je konkretno priznanje Republike Srbije o sudjelovanju i vođenju agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku od strane JNA, poručuju iz vukovarskog HDZ-a.

Povodom najavljenog današnjeg otkrivanja spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, komandantu Novosadskog korpusa, koja će danas biti otkrivena u Novom Sadu priopćenjem za javnost oglasio se vukovarski HDZ koji navode kako su na ovaj način građani Vukovara još jednom izloženi agresiji. Navode i kako u studenom mjesecu, koji je mjesec tuge i najvećih stradanja građana Vukovara, ovaj čin ne vodi normalizaciji odnosa susjednih država, nego još više veliča agresiju na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar.

-Sramotno je ponos i veličanje, od strane Republike Srbije, ratnim zločincem koji je svoj život podredio razaranju, ubijanju te etničkom čišćenju jednoga grada. Ovakav čin je konkretno priznanje Republike Srbije o sudjelovanju i vođenju agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku od strane JNA. Smatramo da su građani grada Vukovara ovim činom još jednom izloženi agresiji i produljivanju problema međunacionalnih odnosa, te da stradalnici i hrvatski branitelji ne mogu imati miran život u gradu za koji su se borili. Ovaj potez je ujedno i šamar svakoj od 2717 žrtava svih nacionalnosti koji su poginuli u gradu Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, a kojima je u dvorištu Franjevačkog samostana u Vukovaru ponad Dunava podignut spomen, navode iz GO HDZ-a Vukovara.

Inače, Bratić je smrtno stradao 2. studenoga na prostoru između vukovarske gradske četvrti Borovo naselje i Bršadina.

Komentara 13

DU
Deleted user
18:19 08.11.2019.

Ovo je podignuto u Novom Sadu, dakle u Srbiji, tako da mi uopće ne smeta, to je njihova država i tamo imaju pravo raditi što god žele, ali takvi spomenici ni slučajno ne smiju biti na hrvatskom teritoriju.

LA
larala
14:04 08.11.2019.

ne drobite gluposti, to što se u drugoj državi dižu spomenici zločincima nema veze sa hrvatskom i njenim gradovima već sa politikom i nakaradnim ljudima određene zemlje. ... i, stvarno ne vidim potrebu da se takvim glupostima i tim nakaradnimim pojedincima pridodaje pažnja. u svojoj zemlji neka slave koga hoće, zaboli me

JJ
Jokoovo Jokoono
21:11 08.11.2019.

Ucesniciima rata a narocito zlocincima se nebi trebali podizati spomenici. Hrvatske vlasti su otisle toliko daleko da postoje ulice Mile Budaka npr:Slavonski Brod gdje postoji ulica tog ustaskog ideologa tvoraca genocidnog plana ; Jednu trecinu Srba pobiti, jednu trecinu protjeratijerati a jednu trecinu prevesti nakatolicanstvo ili hrvatsku pravoslavju crkvu. U genocidnoj NDH se sve tako i odvijalo samo je poraz Trecag Rajha i fasizma sprijecio potpuno ostvarenje plana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije