Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Splitu je dužan više od milijun, a htio je biti gradonačelnik

11.11.2018.
u 00:03

Kerumova tvrtka otišla u stečaj, ali “splitski Berlusconi” ostaje živjeti na visokoj nozi: s Fani i troje djece živi u penthouseu ili u luksuznoj vili na splitskim Mejama

Željku Kerumu očito je laknulo nakon što je proglašen stečaj nad Kerumom d.o.o. Agonija duga šest godina time se završava i nekada najjači dalmatinski trgovački lanac, koji je svom vlasniku omogućio poslovni i politički uzlet, odlazi u povijest bez radnika i bez dovoljno imovine kojom će pokriti vrtoglavih 1,7 milijardi kuna duga.     

– Ne planiramo se žaliti na tu odluku jer smatram da je otvaranje stečaja zapravo jedino rješenje. Kerum d.o.o. je već šest godina u stanju mirovanja, odnosno ne obavlja poslovnu djelatnost niti ima radnika. Napominjem da su svi radnici, njih oko dvije tisuće koji su radili za tvrtku Kerum d.o.o. zbrinuti, odnosno da su pri preuzimanju trgovina počeli raditi za druge trgovačke kuće. Također ističem da su svi radnici isplaćeni u stopostotnom iznosu. Daljnji postupak vodit će Trgovački sud i stečajni upravitelj – rekao je Željko Kerum u ponedjeljak nakon pokretanja stečaja za Dalmatinski portal te otišao u Italiju i izjave više nije davao.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Hrvatske će do 2025. nabaviti nove raketne sustave

- Sedlar: Izraelci nemaju primjedbe na moje filmove, fašizam mi se gadi

- Borna Ćorić: Nema ništa gore u životu nego biti običan

- 'To su sve dragi ljudi, a drgoa je u svakom diskaču'

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

DH
dalibor.hren
21:54 10.11.2018.

Ovrha i povratak korijenima!

LI
LizaLimenni
06:39 11.11.2018.

Pa nije kerum obrt imao. Duzna je ostala kerumova firma koja je u stečaju. Vise ce Split dati ove g za spasavanje Uljanika novaca, nego otpisom duga kerumove tvrtke. Pa nikom nista, to je za ovaj udbo list ok.

Avatar Pezo
Pezo
06:55 11.11.2018.

E pa šta ga ne ovrše kad je toliko dužan i koje je to smeče od sustava. Valjda mu budu oprostili dug, a šta nisu meni oprastili samo 25 000 kuna nego sam morao platiti. E koje smo mi smeče od države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije