Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA RASPRAVA

Splitsko vijeće smijenilo HNK-ovo vijeće, a HDZ napustio sjednicu

kerum
Ivana Ivanović/Pixsell
26.03.2010.
u 17:58

U novom su vijeću splitskog teatra Marko Pecotić, Sanja Erceg Vrekalo, dr. Ivica Pervan i Joško Čelan.

Gradsko vijeće većinom glasova razriješilo je Kazališno vijeće HNK Split koje je zatražilo smjenu intendanta Milana Štrljića.

Za razrješenje Ivane Tomić-Ferić, Vanesse Kleve, Gorana Sučića i Marka Pecotića glasovalo je 17 vijećnika. Protiv su bila 4, a 3 HDZ-ova vijećnika napustila su demonstrativno sjednicu uoči glasovanja nezadovoljni što se članovima Kazališnog vijeća na čelu sa predsjednicom Nenni Delmestre nije dopustilo da na Gradskom vijeću iznesu "svoju priču".

Gradsko vijeće imenovalo je novo Kazališno vijeće splitskog teatra u kojem su Marko Pecotić, Sanja Erceg Vrekalo, dr. Ivica Pervan i Joško Čelan. Petog člana tajnim će glasovanjem izabrati kazališni umjetnici HNK Split.

Smjeni Kazališnog vijeća splitskog teatra na čelu sa Nenni Delmestre prethodila je burna rasprava u kojoj je Marin Jurjević (SDP) istaknuo da nije dobro razriješiti Vijeće u pola mandata te da se argument "neizvršavanja obveza i dužnosti" ne može uzeti kao vjerodostojan.

- Je li to uvod u izbor novog intendanta - pitao je Jurjević.

Sanja Župa (HDZ) zamolila je gradonačelnika Željka Keruma da "bude mudar" i promijeni odluku kojom je zabranjeno predsjedniku Kazališnog vijeća da na Gradskom vijeću iznese argumente. Ta odluka je, kazala je, u suprotnosti s poštivanjem ljudskih prava.

Luka Podrug (HČSP) napao je SDP i HDZ da su kad su došli na vlast sve smjenili pa zašto to sada nije dopušteno Kerumu.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:39 26.03.2010.

Bravo Kerum,, samo ti Drmaj,...(oni se sami nikada-...bas´ nikada , necé maknuti )

OB
-obrisani-
19:08 26.03.2010.

HNK Split PROGRAM: Rok opera - Kerum beg

OB
-obrisani-
18:43 26.03.2010.

To splitsko vjece sve redikuli i debili od ljevog do desnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije