Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU ISTI PRED ZAKONOM

Splitski svećenik koji je pozivao vjernike na misu vrijeđao policajce, pa dobio prijavu

Foto: Google Maps
07.04.2020.
u 10:02

- Prema prikupljenim informacijama u crkvi se nalazilo pet građana o čemu ćemo sačiniti izvješće i poslati ga Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite SDŽ i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, kažu iz policije.

Splitski župnik don Josip Delaš prijavljen je zbog vrijeđanja policajaca u ponedjeljak poslijepodne koji su pred crkvom u kojoj je namjeravao služiti misu odvraćali vjernike od ulaska u crkvu. 

Policijski službenici došli su prije 18h pred župnu crkvu Svetog Leopolda Bogdana Mandića i govorili građanima da na taj način krše Odluku  o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

Međutim, kako je to bio drugi dan za redom da policajci moraju intervenirati ispred crkve i upozoravati vjernike župnik je izašao i stao vrijeđati policijske službenike. 

Kako piše Slobodna Dalmacije, PU splitsko-dalmatinske navela je kako su oko 17 sati policijski službenici utvrdili da je u crkvi smještenoj u Mandićevoj ulici u Splitu započelo održavanje vjerskog okupljanja. Policajci su obavijestili vjernike kako je na snazi obustava vjerskih okupljanja kao protuepidemijska mjera, nakon čega je desetak osoba odustalo od ulaska u crkvu i sudjelovanja na vjerskom okupljanju.

- Prema prikupljenim informacijama u crkvi se nalazilo pet građana o čemu ćemo sačiniti izvješće i poslati ga Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite SDŽ i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, kažu iz policije.

- Oko 17.40 sati iz crkve je izašao muškarac koji je na javnom mjestu narušavao javni red i mir tako da je na naročito drzak i bezobziran način vikao i vrijeđao policijske službenike, te je tako ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv 70-godišnjeg muškarca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu, navodi splitska policija.

Podsjećamo, župnik Josip Delaš je u nedjelju izjavio je kako je on pozvao vjernike da dođu u crkvu za  blagdan Cvjetnice jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
10:30 07.04.2020.

Da li popovi priznaju HR zakone i da li ih se moraju pridržavati? Malo, malo pa mi se čini da su oni u nekom paralelnom svijetu.

Avatar essek22
essek22
10:13 07.04.2020.

I događat će se i dalje dok biskupi i kardinal ne budu povlačili neke mjere. A ne smiju jer svi znaju sve o svima...još od sjemeništa ;)

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:22 07.04.2020.

zašto njega niste priveli kao one na bačvicama .. u čemu je razlika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije