Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI STAŽIRANJE

Splitski studenti Ekonomije osvojili prvo mjesto na CFA Research Challenge natjecanju

Foto: Ekonomski fakultet u Splitu
1/2
05.03.2021.
u 11:03

Žiri je najboljima ocijenio upravo ove studente i to s aspekta kvalitete samog predloženog projekta

Velikim finalom, u ponedjeljak navečer zaključeno je prvo nacionalno CFA Research Challenge natjecanje u Hrvatskoj na kojem je zadatak bio dati i argumentirati investicijsku preporuku za dionicu tvrtke Kraš, a pobjednički tim je tim Ekonomskog fakulteta u Splitu.

I to u studentskom sastavu: Mario Delić, student druge godine diplomskog studija, Toni Petričić, student treće godine preddiplomskog studija i Marko Plastić, student druge godine diplomskog studija, a koje su mentorirali izv. prof. dr. sc. Ana Rimac Smiljanić kao fakultetska mentorica te Đivo Pulitika kao mentor iz financijske industrije.

Žiri je najboljima ocijenio upravo ove studente i to s aspekta kvalitete samog predloženog projekta, argumentima kojima su branili svoju projektnu procjenu, prezentaciji, sudjelovanju svih članova te odgovorima na pitanja sudaca. Kao dio nagradnog fonda, studenti pobjedničkog tima su osvojili stažiranje u Erste Asset Management-u, te ulazak u daljnja kola natjecanja na globalnoj razini.  

- Ovim je Ekonomski fakultet u Splitu još jednom dokazao kvalitetu svojih studenata te studijskih programa i samih profesora koji kontinuirano motiviraju studente u aktivnostima izvan nastavnih obveza, povezivanju s praktičnim iskustvima te mentoriranju i usmjeravanju ka prihvaćanju važnih prilika za razvoj željenih karijera, govore sa splitskog Ekonomskog fakulteta.

Natjecanje predstavlja jedan od najizazovnijih projekata u sferi financija i investiranja kako za studente, tako i za mentore koji ih savjetuju prilikom pripreme projekta.

Na Dan žena otkrivamo sve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije