Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u PODSTRANI

Splitski student optužen za pokušaj ubojstva i silovanje

podstrana kuća (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.07.2013.
u 22:16

Prema Kaznenom zakonu, za spolni odnošaj bez pristanka predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, dok je za ubojstvo u pokušaju zapriječena kazna od najmanje pet godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv R.Š. 21- godišnjeg studenta iz Splita, zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju i zbog kaznenog djela spolnog odnošaja bez pristanka.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 16. studenog 2012. od 16,30 sati do 19 sati, u stanu u Podstrani u cilju svog seksualnog zadovoljavanja, protivno volji oštećenice, počinio kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka nanijevši joj osobito teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Riječ o slučaju koji je potresao javnost jer je djevojka, koja je s njim bila na tulumu, silovana nepoznatim predmetom, a ozljede su joj bile takve da su zgrozili i najiskusniji kirurzi.

U početku se istraga odnosila jedino na silovanje, a nakon nekoliko mjeseci je proširena i na pokušaj ubojstva. Mladić je u krvi imao 1,44 promila alkohola i nije bio pod utjecajem droga pa tužiteljstvo drži kako je bio svjestan da bi posljedica njegovog djela mogla biti i smrt oštećenice. Za spolni odnošaj bez pristanka propisana je kazna do pet godina zatvora, a za pokušaj ubojstva do 15 godina zatvora.

 >>Uz silovanje, studenta sumnjiče i za pokušaj ubojstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije