Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud odlučio:

Splitski pomorac oslobođen za ubojstvo majke

Ilustracija
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
04.01.2020.
u 09:32

Tijekom suđenja svjedoci su potvrdili kako je Damir Vuković u vrijeme ubojstva bio na drugom kraju grada pa s obzirom na vremenski odmak nije mogao počiniti zločin i očistiti tragove

Vrhovni sud Republike Hrvatske oslobodio je Damira Vukovića (55) za ubojstvo svoje majke Ane Vuković (74) koje se dogodilo prije deset godina u Splitu.

Kako prenose lokalni mediji, Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu koju je u listopadu 2018. godine izreklo vijeće splitskog Županijskog suda, a time je presuda postala pravomoćna.

Sud je u dva navrata Vukoviću izricao petnaestogodišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo majke, ali su te presude ukinute i vraćene na ponovno suđenje. Održalo se čak i treće suđenje čija oslobađajuća presuda nije mogla biti konzumirana već je ukinuta radi proceduralnih razloga.

Ubojstvo Ane Vuković se dogodilo krajem siječnja 2010. kada je pronađena mrtva u kadi u stanu svoje sestre u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Tamo je često odlazila kako bi prozračila nekretninu svoje sestre koja nije stanovala u Splitu. Forenzičari su tada utvrdili kako je žena ubijena sa dva hica u grudi, a pretragom tijela još su utvrđena i dva udarca u glavu.

Policija, a kasnije i tužiteljstvo, motiv za ubojstvo Ane Vuković pronašli su u ugovoru o doživotnom uzdržavanju kojeg je ona potpisala sa sinom Damirom kojem je nakon njene smrti trebao pripasti stan. Tijekom suđenja svjedoci su potvrdili kako je Damir Vuković u vrijeme ubojstva bio na drugom kraju grada pa s obzirom na vremenski odmak nije mogao počiniti zločin i očistiti tragove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije