Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZA SVAKOGA

Splitski kafić iznenadio sa svojim potezom: 'Priče o cijenama ovime su dobile i drugu krajnost'

Ugostitelji u Zagrebu najavljuju poskupljenje od 150 posto, hoćemo li kavu piti samo kod kuće?
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
02.10.2022.
u 09:54

>>Imate li sličnih primjera pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

Osim urnebesno visokih temperatura, ovu turističku sezonu obilježili su i brojni primjeri visokih cijena u brojnih ugostiteljskim objektima na Jadranskoj obali.

Čitatelj Večernjeg lista poslao nam je primjer kafića koji je njega oduševio. Kafić 'BMW' u splitskom predjelu Dujmovača spustio je cijene, naveo je i dodao sve varijante kava i čajeva stavili su na 8 kuna.

Foto: Čitatelj

- Priče o cijenama ugostiteljskih usluga uz dalmatinsku obalu ovime su dobile i drugu krajnost - istaknuo je.

Iako nije nemoguće pronaći restorane i kafiće u kojima se može povoljno pojesti i popiti, brojniji su slučajevi s astronomskim cijenama na našoj obali. Podsjetimo, ovog ljeta veliku pozornost privukla je nevjerojatna cijena pizze u pekarnici na hvarskoj rivi u kojoj su dvije jumbo pizze naplaćene čak 800 kuna.

– Ovo je naš poslovni model. Cijene slobodno možeš formirati. Ima do mene metar odmah druga pekara i pizza je po 30 kuna. Onaj komad, pizza cut se zove. A sto metara dalje još drugi lokal i manja cijena – 15 kuna. Ili 20. Svaki čovjek može birati, neki biraju svaki put nešto drugo – objasnio je vlasnik te istaknuo kako to nije pljačka.

>>Imate li sličnih primjera pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar horuk
horuk
11:33 02.10.2022.

Ako je pizza cut 30kn onda je jumbo pizza za 400 kn slična po cjeni. Ona fora sa kava 8kn se možda isplati na mjestu gdje je veliki promet. Ali uvjek je ekonomski pitanje dali je isplativije prodati za 8knn 40 kava na sat sa zaradom od 1 kn po kavi ili kavu od 12 kn i 20 kava na sat? Znaci 40kn zarade ili manje prometa a 100kn zarade.

ŽU
ŽuŽu
17:22 02.10.2022.

Ovo ljeto temperature nisu bile urnebesne, bile su normalne za jedno ljeto.

DU
Deleted user
12:41 02.10.2022.

Kako taj već više od 20 godina drži ime kafića BMW, to je pravo pitanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije