Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzavrele strasti

Splitski HDZ od "malih" traži da plate dugove od milijun i pol kuna

'unutrasnja...split...060108 premijer Ivo Sanader I Zeljana Kalas na obiljezavanju 18 godina HDZ-a Split Snimio:Tino Juric'
Foto: 'Tino Juric'
1/4
17.03.2010.
u 07:25

Šef gradskog HDZ-a Dujomir Marasović tražio je i političku odgovornost predsjednika ŽO-a Krune Peronje. Koliki su dugovi, nitko ne želi javno reći.

Na posljednjoj sjednici ŽO-a HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije raspravljalo se o završnom računu za prošlu godinu i financijskom planu za 2010. S obzirom na to da HDZ duguje poveći iznos medijima za kampanju, koji nije plaćen već osam mjeseci, a šuška se da su dubioze dalmatinskog HDZ-a premašile milijun kuna, šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović predložio je da dugove, u skladu s mogućnostima, saniraju općine i gradovi!

Račun HDZ-a jedinstven

Mnogi su to odbili jer u proračunu nemaju ni kune. A i zašto bi, poručuju, plaćali kampanju Ivana Kureta, kojega je na izborima za splitskoga gradonačelnika pobijedio Željko Kerum?

– Račun HDZ-a jedinstven je i sve obveze koje su nastale u kampanji županijski HDZ će uredno podmiriti – kaže Kruno Peronja, čelnik dalmatinskog HDZ-a. Dodaje da imaju redovit priljev sredstava, stalan i siguran izvor su im naknade vijećnika koji participiraju u općinskim i gradskim vijećima. Uvijek je dobrodošao i novac od donacija, a kako ova godina nije izborna i neće biti većih izdataka, podmirit će sve obveze. Peronja nije želio komentirati nagađanja kolike su dubioze HDZ-a.

Dujina "silenzio stampa"

Da su uzavrele strasti i sukobi u dalmatinskom HDZ-u, o čemu se sve glasnije govori, potvrđuje i najnoviji "silenzio stampa" predsjednika splitskog HDZ-a Dujomira Marasovića. Preko svoje tajnice poručio je da se sljedećih dana neće javljati novinarima!

Na posljednjoj sjednici Županijskog odbora Marasović je tražio političku odgovornost Peronje zbog slabih izbornih rezultata, loše financijske situacije i uređivanja prostorija u Sinjskoj ulici. Kuloari već spominju imena kandidata koji bi mogli zasjesti u Peronjinu fotelju. Željana Kalaš, bivša šefica splitskog HDZ-a, proziva se za gubitke stvorene u izbornoj kampanji.

– Od 1. rujna 2009. nisam predsjednica splitskog HDZ-a. Do tada sam uredno plaćala sve obveze, a za sve račune nastale nakon toga odgovara novi predsjednik GO-a HDZ-a. Ne mogu dopustiti da se unutarstranački problemi rješavaju preko mojih leđa – kazala je za Večernji list Željana Kalaš.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije