Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo s prijedlogom

Splitski antifašisti zgranuti: Pod krinkom 'groblje hrvatskih vojnika' HDZ želi memorijalno ustaško groblje na Mirogoju!

Split: Članovi udruge Vedra okupili se povodom Dana antifašizma
Milan Sabic/PIXSELL
23.11.2021.
u 09:03

Stoga je ova odluka HDZ-a u suprotnosti s hrvatskom poviješću i s temeljnim pravnim aktom naše države! - poručili su splitski antifašisti

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Splita s gnušanjem iskazuje nepremostivo nezadovoljstvo s prijedlogom da pod krinkom ‘groblje hrvatskih vojnika’ i sintagmom ‘hrvatska vojska’, HDZ napravi memorijalno ustaško groblje na Mirogoju, piše u priopćenju kojega su poslali medijima.

- Zaista je žalosno da se u 2022. godini pod pojmom ‘hrvatska vojska’ želi podvaliti ustaške krvnike. Jedino žalosnije od toga je da se time krši Ustav na način da se modernu Hrvatsku državu stavlja na gubitničku stranu u povijesti gdje ona ne pripada! - naglašava Zdravko Roje, predsjednik splitske Udruge antifašističkih boraca i antifašista.

Citira i Ustav u stoji da se povijesno pravo hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost očitovalo ‘…u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju Drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.),…’

- Stoga je ova odluka HDZ-a u suprotnosti sa hrvatskom poviješću i s temeljnim pravnim aktom naše države! - poručili su splitski antifašisti koje zabrinjava i stavka u proračunu za 2022. godinu kojim je predviđeno tri milijuna kuna za tu namjenu.

Komentara 46

KU
Kultura
09:11 23.11.2021.

Vi ste se borili za jugoslaviju, za to da vam ministar u vasoj zemlji bude aleksandar rankovic. Mi smo se 91. borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. I zato borci za bolju proslost da vas nismo culi

DU
Deleted user
09:41 23.11.2021.

Gospodin prije podne mrzi sebe, a poslije podne cijeli svijet. Neka pogleda koliko groblja njemačkih vojnika ima i gdje sve, a mi za svoje vojnike nemamo. Nisam čuo gospodina da se bunio za grob Šoškočanina čet..ka,

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
09:40 23.11.2021.

vaša država i petokraka je odvela mnoge hrvate u smrt.zato šuti i pokrij se ušima izgubili ste ovaj rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije