Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALA DIVLJAČ

Splitske specijalce optužio za krivolov, dobili prisilni premještaj

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
19.03.2021.
u 11:15

Lovočuvar područja u Gorskom kotaru primjetio je tragove krivolova, a svoju sumnju usmjerio je na članove jedinice Specijalne policije Splita koji su trebali obavljati poslove granične kontrole.

Četiri pripadnika splitskih specijalaca prisilno su premješteni na druga radna mjesta nakon završetka istrage o optužbama da su sudjelovali u krivolovu. Specijalci već duže vrijeme rade u Gorskom kotaru na raznim zadaćama u zabačenima područjima poput naselja Jasenak gdje je lovočuvar lovišta primijetio djelo krivolovaca, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, lovočuvar je pronašao tragove krvi, uočio da nedostaje divljači, a dodatnu nedoumicu su mu stvorili tragovi vozila. Obzirom da nitko nije prijavljen za legalni lov na tom mjestu, u pitanju je morao biti krivolov. Posumnjao je na policajce jer su upravo oni u vrijeme nestanka divljači dežurali na tom području, a Slobodna Dalmacija je doznala da je u krivolovu ubijeno pet srna i jedan srndać.

Lovočuvar ih nije kazneno prijavio, već je samo na druženju gdje su bili i lokalni policajci upozorio na ono što se događa. Brzo je poslana unutarnja kontrola koja je provela istragu na terenu te ispitala osumnjičene policajce koji su čvrsto opovrgavali optužbe da su sudjelovali u krivolovu. Osumnjičena četvorka nije pristala na poligrafsko testiranje.

U internoj istrazi nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali da su baš splitski specijalci sudjelovali u krivolovu, a ni u službenim policijskim autima nisu pronađeni fizički dokazi poput dlake i krvi ubijenih srna.

Unatoč tome što nije podignuta kaznena ni prekršajna prijava, policajci su očigledno probudili sumnju i u nadređenima stoga su disciplinirani na način da će idućih šest mjeseci biti na prisilnom premještaju. Trojica policajaca će raditi u Imotskom, u ispostavi granične policije, dok je četvrti prebačen u 1. policijsku postaju u Splitu.

Iz MUP-a su Slobodnoj odgovorili da su upoznati s informacijama te da je glavni ravnatelj odmah po saznanju naložio "obavljanje izvanrednog nadzora" u svrhu otvrđivanja svih činjenica, a privremeni premještaj opravdali su s potrebama službe. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije