Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Splitske medicinske sestre dobivaju punu jubilarnu nagradu?

medicinske sestre
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.11.2014.
u 16:23

Primjerice, sestre s pet godina staža dobile su po 500 kuna, a trebale su po 1800 kuna, dok su one sa 45 godina staža dobile po 2500, a trebale su po devet tisuća kuna.

Splitske medicinske sestre dobile su prvostupanjsku presudu po kojoj im poslodavac treba isplatiti razliku do punog iznosa jubilarnih nagrada za prošlu i ovu godinu. U splitskom KBC-u zakinuto je tristotinjak sestara, a s obzirom na to da njihov sindikat nije potpisao ugovor s Mirandom Mrsićem kojim su umanjene visine jubilarnih nagrada, ta presuda, potvrdi li je Županijski sud, otvara put svim medicinskim sestrama u Hrvatskoj da dobiju razliku koja nije mala.

Primjerice, sestre s pet godina staža dobile su po 500 kuna, a trebale su po 1800 kuna, dok su one sa 45 godina staža dobile po 2500, a trebale su po devet tisuća kuna.

– Imamo još problema. Pokušavamo riješiti nezakonitosti s putnim troškovima zbog čega smo također tužile poslodavca, odnosno splitsku bolnicu – otkriva nam Silvana Ganza, predsjednica splitske podružnice Sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Naime, tvrdi ona, u zadnjih 15 godina sve su novoprimljene sestre i tehničari morali dati splitske adrese, a ne svoja prava prebivališta jer je politika još od ravnatelja dr. Duje Marasovića bila da se ne zapošljava kadar kojem treba plaćati više od prve autobusne zone.

>>Država zdravstvo treba čuvati kao kap vode na dlanu

>>U godinu dana 400 medicinskih sestara napustilo Hrvatsku

Komentara 5

DO
doktorica
19:03 11.11.2014.

glavno da zagrebačke ne dobiju ništa...

DU
Deleted user
17:04 11.11.2014.

država u državi, ko da nejedu s istih jasli

KA
kasuv
20:27 11.11.2014.

u moj firmi privatnoj tenitko ne pita za jebilarne mimam više od 40 gog nikada nikakve naknade za staž zato ne pričajte gospodo sa sigurnom plačom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije