Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija traži vlasnika

Splitska zračna luka zatvorena zbog drona. Avioni morali kružiti

Zračna luka Split
Miranda Cikotic/PIXSELL
16.07.2019.
u 14:14

Promet ni u jednom trenutku nije bio ugrožen, rekli su iz Zračne luke Split

Zbog drona koji je ometao zračni promet splitska zračna luka bila je zatvorena danas od 12.42 do 13.16 sati. Prema neslužbenim informacijama tijekom tog vremena dva su zrakoplova bila preusmjerena u zadarsku zračnu luku, dok su ostali zrakoplovi kružili poviše Splita dok nisu dobili dozvolu za slijetanje, javlja Slobodna Dalmacija.

O svemu je obaviještena i policija koja nije pronašla ni dron ni vlasnika.

- Promet ni u jednom trenutku nije bio ugrožen - rekli su za 24sata iz Zračne luke Split koja je u 13.19 sati ponovno uspostavila promet.

Ključne riječi

Komentara 3

CH
chemica
14:46 16.07.2019.

Ima jedan za 400 kuna u kauflanda. Kad ga stave na akciju, bit će i za manje. Prava prilika da lokalni mandrilo nabavi cijeli roj pa ga ustremi na neki airbus. Putnici će svakako uživati u prizoru, a turisti na plaži još i više.

PI
Pikador
22:18 16.07.2019.

Dron je lako osigurati ******** Već raspolažem sa drugom generacijom dron za foto snimanje. Oni koji imaju GPS a to je većina skupljih ima ugradjen popis zabranjenih zona i dron upozorava i bez prisile neće da uzleti kraj aerodroma .. Kod Krčkog aerodroma je to u radijusu 5 km oko tornja (isprobali mi). Inače svaki moderan aerodrom treba danas imati u kontroli leta scaner frekvencija koje koriste dronovi. I čim se koji pojavi u eteru kontra emisijom dronu ili dronovima treba blokirati kanal i oboriti ih (to čak i Iranci znaju i obaraju i kodirane kanale USA vojnih dronova). To je tako jednostavno da i amateri studenti PMF-a to mogu i vidio sam na svoje oči. Priče o specijalnim elektronskim puškama su priče da se izvuče veliki novac iz HV. Možda je i ovaj „neočekivani i opasan“ let drona ista priča da se aerodromu proda jednostavna stvar za velike pare. Sapienti sat.

TR
tramontana
16:16 16.07.2019.

Dva aviona preusmjerena u Zadar, a drugi kružili. I nije bilo opasnosti. Onda lipo dajte nagradu tom dronašu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije