Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima 19 godina

Splitska policija: Uhitili smo i trećeg napadača na sezonce u Supetru

Policajac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
14.06.2019.
u 23:21

"Riječ je o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje"

Splitska policija izvijestila je u petak navečer da su uhitili i treću osobu koja je sudjelovala prije nekoliko dana u napadu na sezonske radnike u Supetru na Braču, a riječ je o 19-godišnjaku.

Iz policijske uprave splitsko-dalmatinske naveli su kako su daljnjim kriminalističkim istraživanjem napada na sezonce, koji se dogodio 9. lipnja oko 4 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu uhitili i doveli u službene prostorije policije​ i trećeg napadača.

"Riječ je o 19-godišnjem  hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja  da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje, te da je po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u navedenom događaju", stoji u policijskom priopćenju.

​Policija je već prije kazneno prijavila 22-godišnjaka i tri godine mlađeg mladića za zločin iz mržnje, a stariji izgrednik je zbog kaznenog djela nanošenja teže tjelesne ozljede od zamjenika Općinskog državnog odvjetništva dobio mjeru opreza po kojoj se ne smije približiti na 150 metara​ supetarskom vatrogascu (26) kojeg je ozlijedio​, dok je 19- godišnjak uz kaznenu prijavu zbog zločina iz mržnje i prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

​U napadu na sezonce je sudjelovalo više osoba koji su, prema izjavama svjedoka, tražili "gdje su Srbi". Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od daljnjih ih je ozljeda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudili su ga svi utjecajniji političari, kao i premijer Andrej Plenković.

VIDEO Bešćutan napad: Prišli mladiću, nokautirali ga pa pobjegli, morao na operaciju:

Ključne riječi

Komentara 30

KO
kodamesepita
00:14 15.06.2019.

kada će splitska policija naći "umjetnika " koji je spržio svastiku na poljudu?

RU
rumenko
07:45 15.06.2019.

Banda neradnicka narkomanska tuce sirotinju koja si dosla zaraditi koju kunu jel ova stoka nece raditi.

Avatar gordi
gordi
11:14 15.06.2019.

pa naravno Pupovac koji vodi krvlju natopljenu Hrvatsku vam naredio.....onog koji je nacrtao svastiku na poljudu niste pronašli,one koji po banovini pjevaju četničke pjesme niste pronašli.....ministre nije li te sramot...ali kako bi kad imaš UDBAšku iskaznicu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije