Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Split: Zaplijenjena marihuana vrijedna 700 tisuća kuna, uhićeno sedam osoba

26.11.2008.
u 14:46

Policija je na području Splita, Metkovića, Dubrovnika i Rijeke u posljednja dva dana uhitila sedam osoba, od kojih su dvije državljani BiH, osumnjičenih za krijumčarenje opojnih droga te je od njih zaplijenila 17 kilograma marihuane vrijedne oko 700.000 kuna, priopćila je danas na konferenciji za novinare splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Ta uhićenja i zapljene izvedeni su u sklopu akcije "Krilo" koju je prije tri mjeseca potaknula zagrebačka Policijska uprava u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), rekao je glavni policijski inspektor Nacionalog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Damir Maračić.

- Ovo krijumčarenje marihuane je međunarodne naravi pa je akcija njezine zapljene i uhićenja osumnjičenika također bila međunarodna. Surađivali smo vrlo dobro s Ministarstvom unutarnjih poslova Federacije BiH - rekao je Maračić.

Istaknuo je kako se na temelju pakiranja zaplijenjene droge "može pretpostaviti da je podrijetlom iz drugih zemalja, a ne iz BiH ili Hrvatske". - O toj zapljeni izvijestit ćemo sve zemlje u regiji i njihove policije te članice Interpola - dodao je Maračić.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Ante Gudelj rekao je kako je kod uhićenih osoba pronađeno još 18.500 eura, 14.700 kuna, jedan gram kokaina, 100 tableta eferdina i pištolj sa 35 metaka.

Objašnjeno je kako je osoba za koju se sumnja da je naručitelj zaplijenjene marihuane pri uhićenju bila naoružana pištoljem s metkom u cijevi, ali je pravodobnom policijskom intervencijom spriječen izgred.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije