Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATELITSKE SNIMKE

Ova snimka pokazuje prave razmjere požara kod Splita

Satelitska snimka požara
screenshot/Twitter
19.07.2017.
u 14:39

NASA je već bila objavila fotografiju snimljenu iz svemirskog satelita

U protekla tri dana na splitskom je području izgorjelo oko 4500 hektara borove šume, niskog raslinja, trave, makije i maslinika te nekoliko desetaka automobila.

I danas je na području županije gorjelo na tri mjesta, a u pogonu su bili kanaderi.

NASA je već bila objavila fotografiju snimljenu iz svemirskog satelita na kojoj se vidi razmjer požara te veliki dim. Sada se pojavila i snimka Earth Observationa čiji satelit Sentinel2 prati požare u Hrvatskoj.

Na snimci se vidi požar koji je gorio u ponedjeljak, a na posebnoj verziji snimke u crvenoj boji dobro se vidi koliki je dio zemlje bio opožaren.

Satelitska snimka požara
1/14
Ključne riječi

Komentara 24

PH
Petarstijena-HR
16:08 19.07.2017.

Sve je laž!!!!Požar nije nitko zaustavio.Požar se sam zaustavio nakon što je došao do četverotračne brze ceste Solin-Klis, te do asfaltiranih ulica i betonskih zidova splitske četvrti Kila, gdje su POS stanovi.Vatrogasni sustav se kompletno raspao na samome početku, tee nije bilo nikakve organizirane obrane, kordinacije između državnih službi!!!Sve se možete uvjeriti i pregledom snimaka iz zraka, možete vidjeti da se vatra širila po ravnome terenu nekoliko kilometara, i da je nitko nije zaustavlja dok nije došla do četverotračne ceste Solin-Klis...Sve je laž-treba ih sve smjeniti-građani "glavešine " plaćaju za nerad!!!Ovo širite dalje!!!!

Avatar __MAX__
__MAX__
17:45 19.07.2017.

Pa vrhuska HDZ-a je rekla da je pozar neznatan i minoran. Sve je bilo pod kontrolom. To su njihove rijeci.

DH
dalibor.hren
15:14 19.07.2017.

Opravdana uzbuna zbog požara u blizini Splita! Poplave u Slavoniji uspoređivane sa pucanjem vodovodne cijevi u Milanovićevom stanu!? Mrak nije Taritašu ponudila ostavku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije