Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stan potpuno izgorio

Splićanin u čijem je stanu izbio požar: Nisam ja zapalio šibicu!

Požar stana u Splitu
Foto: Slavica Vuković
1/6
26.11.2019.
u 08:57

Policija u ponedjeljak cijeli dan obavljala očevid u Papndopulovoj nakon požara.

Stan mi je potpuno izgorio. Ništa nije ostalo. Kako je došlo do požara, ne znam. Ja nisam bacio šibicu. Nisam ni bio u zgradi kada je buknuo požar. Policija u stanu i dalje radi. Traže što je prouzročilo vatru, rekao je vlasnik stana na petom katu u Papandopulovoj ulici u Splitu na broju devet, u kojem je buknuo požar u nedjelju u 9 sati ujutro i proširio se na još dva kata iznad, a oštećen je i stan ispod njega.

Bio je s policajcima koji su u njegovu stanu obavljali očevid. Zgrada je bez struje, a stanari nisu mogli u svoje stanove. Stanari su dolazili, ali policajci su ih puštali samo da uzmu najnužnije stvari. Ljudi su ogorčeni.

 

– Nitko nije došao uz grada niti nam je ponudio pomoć. Imamo starije ljude u zgradi koji žive sami, gdje su oni spavali? – rekla nam je jedna stanarka.

Predstavnica zgrade Mladenka Mandekić kaže nam da je ona spavala u svom stanu na sedmom katu. Nije ni izašla iz njega.

– U stanu u kojem je izbio požar živi stanar s kojim imamo problema već godinama. Zbog prljavštine, smeća kojeg dovlači u stan, neugodnih mirisa. Dok mu je majka bila živa, ona ga je kontrolirala, sada živi sam. Stan je bio zaključan godinu dana, pričalo se da je na liječenju, međutim, vratio se i nastavio po starom. Mi, kao stanari, pokušavali smo tražiti da netko iz socijalne službe počne voditi brigu o njemu. Takva osoba ne može živjeti sama, a mi smo nemoćni – rekla je Mladenka Mandekić.

Ispred zgrade je došao Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik. Kaže da su stanarima osigurali tri velike škrinje kako bi mogli spremiti kvarljive namirnice, jer u zgradi nema struje, a neće je biti još desetak dana. Barbir je istaknuo kako je, zajedno s ostalim privatnim iznajmljivačima, stavio slobodne apartmane stanarima zgrade koji nemaju gdje boraviti na raspolaganje.

Požar su vatrogasci gasili osam sati. Četvorica su lakše ozlijeđena.

Požar stana u Splitu
1/22

Komentara 19

Avatar bluffer
bluffer
11:09 26.11.2019.

na prvom mjestu je kriva osoba koja zastupa stanare,potom institucija koja vodi zgradu,komunalni redar,policija i na kraju socijalna ustanova.......ops .....tako funkcioniraju uredene drzave a ne uhljebnicka kasta

LU
lupa
09:21 26.11.2019.

Evo, pa nemojt eprotestirati. Drzava nije reagirala na apele sustanara i opet nista jer nije nekoliko djece umrlo. Zar kod nas moraju umirati djeca da se mozda nesto promijeni? Dokle?

DU
Deleted user
09:50 26.11.2019.

Ono što država treba napraviti - jest prepisati izraelska zakonska rješenja o sustanarstvu, buci i sličnim poglavljima... Naime, to čini suživot nesnosnim i to je u Izraelu efikasno riješeno - prvo idu pritužbe, onda izlazi policija i čini život tegobnim onome koji se drznuo ometati zajednički prostor ili svoj stan pretvorio u nešto drugo. Ako ni stalna gnjavaža policije ne rezultira poboljšanjem - e onda ga sudski isele i kraj priče! A ne kao kod nas - policija i pravosuđe prvo čeka ovako nešto, pod egidom da je priv. prostor zakonski štićen i da oni tu ništa ne mogu. E pa i u Izraelu je tako -ali postoje iznimke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije