Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nula kuna

Splićanin dobio neobičnu uplatnicu i otišao u poštu platiti. Na šalteru ostali zbunjeni

uplatnica
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
22.02.2019.
u 09:39

Iz HT-a stiglo je objašnjenje zašto mu je poslana ovakva uplatnica

Jednom Splićaninu na adresu je stigla uplatnica, a čovjek je ostao u čudu kada je vidio da piše da mora platiti  0,00 HRK. Čitatelj je za Slobodnu Dalmaciju prepričao kako je potom otišao u poslovnicu Hrvatske pošte kako bi na licu mjesta i platio 'račun za uslugu u fiksnoj HT mreži za 12/2018.' u iznosu od nula kuna.

Prepričao je i dijalog koji je vodio sa zaposlenicom:

"Doša san u poštu isprsit šolde, jer ako mi krene ovrha, samo san ja u problemu. Uredno san pozdravija službenicu...

– Dobar dan, ja bi platija.

– Izvolite.

– Evo.

– Vi mene ko zaj...jete.

– Nisan. Je li tu piše da triba platit do toga i toga datuma. Ako mi ne ovjerite da san pristupija vašen pultu, oni mogu ovo imat u evidenciji i dat na daljnju obradu, a onda bi moglo bit lipih troškova za moj takujin.

Pa vidi se da je nula.

– Ne vidi to svako.

– A tko to pored zdravih očiju ne vidi?

– Pa ovi koji su mi poslali uplatnicu.

– Ma, oni vam moraju to poslati radi interne evidencije.

– Onda vi meni udrite pečat da san platija.

Šeefeeee..."

Iz HT-ova Odjela za korporativne komunikacije stigao je i odgovor o nesvakidašnjoj uplatnici.

"Svaki korisnik HT-ovih elektroničkih komunikacijskih usluga dobiva mjesečni račun za usluge koje je koristio, u skladu s propisima koji reguliraju izdavanje računa. Uz račun, korisnik dobiva i nalog za nacionalna plaćanja (uplatnicu, op.a.) kojim se može platiti novčana obveza po izdanom računu sa svim potrebnim podacima za plaćanje. Budući da ne raspolažemo podacima o korisniku koji je dobio ovakav račun, ne možemo dati konkretan komentar. No, možemo pretpostaviti kako je korisnik dobio račun na kojem je naveden iznos u kojem su obračunate usluge, kao i pripadajući PDV.

Račun na kojem su obračunate usluge korištene u mjesecu ne iznosi 0,00 kuna, već je upisan u iznosu koji je veći od 0,00 kuna. Na istom računu je obavljen i odbitak iznosa koji je korisnik vjerojatno preplatio prilikom plaćanja prethodnih računa te se sve navedene informacije nalaze na računu. Budući da se radi o iznosu od 0,00 kuna, ovrhu nije moguće pokrenuti.", stoji o priopćenju HT-a.

Video: Pogledajte kako je u nekoliko sekundi ostao bez skupocjena sata i prstena

Ključne riječi

Komentara 9

VE
verica2
11:42 22.02.2019.

Nije uopće moguće ispričati što je sve HT knjigovodstvo u stanju napraviti. U svakom slučaju, svi koji s HT om imaju posla trebali bi kao oko u glavi čuvati račune, točno znati što plaćaju, nijedan račun ne primiti zdravo zaa gotovo i imati konjske živce da izdrže komunikaciju s nadležnim službama.

RP
rpzagreb
12:00 22.02.2019.

Nije njegov propust i dobro je napravio jer u ovoj državi bi mogao dobiti i ovrhu za neplaćeni račun.

Avatar budalamanemakraja
budalamanemakraja
16:56 22.02.2019.

od nervoze je pojeo sve nokte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije