Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slave Sv. Dujma

Splićani oduševljeno dočekali predsjednicu Kolindu

kolinda
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
07.05.2015.
u 10:51

Svečanu svetu misu predvodi nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

Split slavi Svetog Dujma, svog sveca zaštitnika i Dan Grada Splita. Glavna je gošća hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je vrlo srdačno dočekana. Zaustavljala se i razgovarala s oduševljenim građanima na putu prema Peristilu odakle je krenula procesija. Dočekao ju je gradonačelnik Ivo Baldasar, a porazgovarala je i s novinarima.

-Čast mi je biti sa Splićanima i Splićankama. Čestitam im dan Grada sv. Duju. Često sam u Splitu,  a bit ću i ubuduće, kako bih to mogla propuštati prilike, ovako prekrasan grad - rekla je.

Na pitanje o  budućnosti Splita kaže kako očekuje još jače prometno povezivanje i širenje splitske luke, kao i realizaciju svih ostalih projekata koji će Split pozicionirati na mapi ne samo kao središte prometa već i uz daljnje promicanje turizma, kulture, kulturnih vrijednosti jer ovaj je grad pravi dragulj Mediterana.

Split svoj blagdan slavi okupan suncem. Grad je pun. Tradicionalno, na pazaru prodaju se i prve trešnje. Cijena - 50 kuna za kilogram. Svečanu svetu misu predvodi nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

>> Proslava Svetog Duje bez predstavnika državne vlasti

>> Mon. Ivas: Obnašatelji vlasti zaboravljaju služiti narodu i istini

Komentara 82

Avatar misslea
misslea
11:23 07.05.2015.

Naravno da su je lijepo dočekali kad imamo ovako predivnu i sposobnu predsjednicu :)

JE
Jelenko18
11:20 07.05.2015.

Predsjednica kakvu hrvatski narod zasluzuje..... svaka cast

DR
drugPlenky
11:24 07.05.2015.

Kolinda Predsjednica Hrvatske, kome nebi bilo drago

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije