Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad plaća

Splićani će ipak na Marjanu jesti grah

'7.5.2009., Split - Procesijom u cast sv.Duje proslavljen je dan zastitnika grada Splita Photo: Tino Juric/Vecernji list'
'Miranda Cikotic/24sata'
27.04.2010.
u 16:53

Za svetoga Dujma na rivi pjeva sedam diva: Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Jasna Zlokić, Meri Cetinić, Zorica Kondža i Ksenija Prohaska.

Splićani ipak neće ostati bez prvosvibanjskog uranka na Marjanu. Iako je SSSH odustao od organizacije proslave Međunarodnoga dana rada, Grad Split odlučio je uskočiti – organizirat će zabavni program i počastiti radnike grahom. Pripremit će se 2000 porcija, a bit će i pozdravnih riječi te nastupa klapa. Uranak neće biti konkurencija prvosvibanjskim prosvjedima koje organizira sindikat, u Banovini tvrde da sve rade u dogovoru sa SSSH.

U 7 dana 80 događaja

Proslavu 1. svibnja na Marjanu najavila je zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković, a govorila je i o događajima koje Grad i Splitsko-makarska nadbiskupija planiraju organizirati u povodu Dana grada i blagdana sv. Dujma.

– Ove smo godine naglasak stavili na djecu, što će se vidjeti tijekom programa, posebno 6. svibnja, kada na Prokurativama imamo veliki dječji program – naglasila je Visković.

Uz mnogo sportskih, kulturnih i crkvenih događaja, na sam blagdan, 7. svibnja, koncert na rivi održat će sedam diva. Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Jasna Zlokić, Meri Cetinić, Zorica Kondža i Ksenija Prohaska na popisu su izvođačica. Koncert će Grad stajati manje od 500.000 kuna.

Don Ivan Čubelić naglasio je kako je na popisu više od 80 događaja koji će se u sedam dana dogoditi u Splitu, za što su zaslužne brojne institucije koje su se uključile u obilježavanje svetoga Duje. Svečanu misu s procesijom predvodit će hvarski biskup Slobodan Štambuk.

Molitva za optimizam

– Optimizam se budi u gradu, državi i prirodi. Želja nam je i svetoga Duju na njegov blagdan izmoliti za više optimizma. Da nam donese nove snage – rekao je don Ivan Čubelić.

Ključne riječi

Komentara 1

12
12foryou
11:47 28.04.2010.

Imao sam priliku upoznati don Ivana Cubelica dok je bio svecenik u Trogiru i mogu samo reci da je Split zaista sretan sto je dobio takvog svjetovnog svecenika. Koliko god mi bilo zao sta je don Ivan otisa iz mog grada, toliko mi je drago sta je Split kao mediteranska metropola dobila takvu duhovnu vertikalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije