Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELJE

Splićane na rivi osim sunca grijale i trube

romski bend
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
29.12.2013.
u 19:26

Posljednjih dana Stare godine živo je na ulicama grada pod Marjanom

Posljednje dane Stare godine Splićani i gosti grada pod Marjanom provode uživajući na sunčanoj rivi koju je danas grijalo 15 stupnjeva Celzijusovih.

U zimski dalmatinski ugođaj uklopili su se i zabavljači, poput romskog benda koji je uveseljavao posjetitelje u jednoj od blagdanskih kućica.

>> Nasrnula na djevojku jer ju je zalila kuhanim vinom?

Komentara 2

DU
Deleted user
19:54 29.12.2013.

dobar komentar iz Slobodne: ---------------- A glavna stvar, mi koji imamo malo više godina a i dalje dobro pamćenje ne sjećamo se da je IKADA na rivi svirala pleh muzika ili trubači. Znajte dobro, NIKADA na rivi nisu svirali trubači.ači. Ni kad je dolazio na rivu kralj Karađorđević a ni 1950. ni 1960. ni 1970. a ni 1989.Građani Splita, hrvati nisu imali nikakve kulturološke povezanosti sa pleh muzikom ,kako se to zove u Srbiji. Postojale su Gradske limene glazbe a to je nešto drugo. I sad se ja pitam odkud sad ciganski trubači koji dolaze iz najruralnijih dijelova srbije da "raspamete" splićane na rivi?? A splićani pojma nemaju o toj muzici niti su je ikad čuli ni slušali. Pa ovo je strašno, ovo je užas.Sad samo čekajmo kad će ciganska pleh muzika napraviti rusvaj u nekoj konobi. Ali, ovo nije slučajno.Ovdje se radi o formiranju tzv. zajedničkog jugoslovenskog kulturnog prostora po kojem se nameće nama hrvatima iz Dalmacije nešto što nam nije bilo značajka sva ova stoljeća. I onda jedna opjevana splitska riva, možda najopjevanija i najznamenitija za svoje građane nego ijedna druga na svijetu za svoje, umjesto Splitskog plesa,Male Floramy, poneke izvorne klape ili mandolinskog orkestra "gori" od ciganskih trubača i pleh muzike iz Republike Srbije, prvi put u 17 stoljeća drevnog grada. Eto što se može napraviti kad se radi protiv naroda i države. I******ednačili ste Split sa nekakvom palankom sa juga srbije, isti ritmovi odzvanjaju uz more na splitskoj rivi i na keju uz Moravu ili Nišavu.Kao nikad od postanka ovog grada. Pa je li to itko vidi? I pitanje:Odkud ovi trubači ovdje, gdje stanuju, imaju li radnu dozvolu, boravak i ostalo

Avatar El Indio
El Indio
07:18 03.01.2014.

Samo jos sajkace falu, to od Splita pravu Gucu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije