Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Spisi po podu, miševi na hodnicima... To je radni prostor zaposlenika USKOK-a i DORH-a

USKOK
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
24.07.2018.
u 22:20

Prostorije Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu te Uskoka u jako su lošem stanju

Hodnici kao iz horor filma. Popucali zidovi. Nedostaje parket. Očerupani stolci. U uglu stari namotani tepisi. Tako izgleda zgrada Općinskog državnog odvjetništva u središtu Zagreba, a ništa bolje nije niti u zgradi Uskoka, pišu RTL-ove Vijesti.hr.

Za potrebe snimanja priloga ušli su u prostorije Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu te Uskoka i ne zna se u kojoj su ustanovi lošiji radni uvjeti.

– Razgovarao sam o uvjetima rada s ministrom pravosuđa. Postoje određene opcije, ali treba stvarno vidjeti koja je od tih opcija i u kojem razdoblju - ja bih volio što prije - najoptimalnija za USKOK – rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

USKOK
1/9

Zbog nedostatka prostora spise drže na podovima, a dva tužitelja sjede u malenoj skučenoj prostoriji. Postoje samo dvije sobe za snimanje iskaza, pa osumnjičene nekad snimaju u dvorani za sastanke ili uredu ravnateljice. Često zakaže i oprema za snimanje.

– Vidjeli ste kako jedna soba izgleda, koliko je tu spisa, koliko je tu stranica koje treba proučiti, kolege se snalaze, uz povećan angažman, entuzijazam, svi zakonski rokovi se poštuju. Nadamo se da ćemo zadržati visoku ažurnost u radu, ne damo se – rekla je pak ravnateljica Uskoka Tamara Laptoš.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
22:54 24.07.2018.

Dovršite više te procese oduzmite nezakonitu stečenu imovinu i eto novca za urede.A ne žužić se pokaje za davanje mita,i nikome ništa,firma što je stekao davajući mito ostaje njegova a ni novce ne vraća.Ili Čobanković guli krompire.Uzmite im ono što ih naj više boli novce nikakav zatvor samo novce da moraju živjeti sa 2000 kuna to će om biti kazna,ovako kako rade takvi su im i uvjeti. Ili slavna gospodja Pokupec bivša šeficŽDOa optužena za korupciju sad radi u odvjetničkom uredu to pravda?????

MU
Muncimir
23:57 24.07.2018.

Miševi po podu a štakori u uredu.

ST
stefj
02:32 25.07.2018.

A što sad, ima toliko uhljeba na proračunu da niti uz najveće poreze ne skupi se dovoljno za plaće i penzije. Sad bi se još nešto tu obnavljalo stolce i tražio veći prostor... Nema, papala maca ili točnije, papao uhljeb...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije