Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodan ljubičić

Spise pročitao više puta, ali još mu nije jasno zašto je bio pritvoren

Slobodan Ljubičić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
21.11.2014.
u 16:55

Na čelu Holdinga bio je i prije šest godina, kad je također dao ostavku

Spise u kojima ga se tereti pročitao je više puta, ne smatra se glupim, ali Slobodan Ljubičić Kikaš, kaže, uopće ne razumije zašto je točno posljednjih mjesec dana proveo u Remetincu.

Terapija u Remetincu

Objasnio je tako jučer, kad se nešto prije devet sati pojavio ispred svoje kuće na Pantovčaku, kako bi provjerio poštu, a zatim krenuo na sastanak sa svojim odvjetnikom Veljkom Miljevićem.

– Naručio sam taksi, neću voziti, moram se još priviknuti na situaciju – rekao je donedavni direktor Holdinga te dodao kako mu je sad žao što se prije nešto više od godine dana vratio na čelnu poziciju zagrebačkog komunalnog diva, čiji je sam idejni začetnik.

Probudio se već u zoru, u šest sati, objasnio je, a prije izlaska popio je kavu sa suprugom, koja je, potom, odvela djecu u vrtić. I inače, po navici, rano ustaje, ispričao je, ali u pritvoru je ipak spavao nešto duže.

Teško mi je bilo naviknuti se na boravak u Remetincu. Zbog karcinoma odstranjen mi je dio pluća, a terapija u tamošnjoj bolnici jednostavno nije ista kao vani – rekao je Slobodan Ljubičić, koji je prekjučer, uz jamčevinu od pet milijuna kuna, izašao iz istražnog zatvora.

Optužen i prije

Kako neslužbeno doznajemo, nakon ostavke koju je upravo iz Remetinca dao krajem prošlog mjeseca na članstvo u upravi Holdinga te na mjesto predsjednika uprave, uskoro će se odreći i svih funkcija u tvrtki koja zapošljava više od 12.000 Zagrepčana, pa neće više biti ni član nadzornih odbora ni drugih tijela podružnica Holdinga što zasad još uvijek jest.

Podsjetimo, Ljubičić, koji je 2008. godine prvi put dao ostavku u Holdingu, 19. listopada 2014. uhićen je na granici sa Slovenijom zbog spornog ugovora između Grada i tvrtke Cezar u vlasništvu Petra Pripuza, kojim je Grad Zagreb oštećen za gotovo deset milijuna kuna te zbog navodne zloporabe položaja.

A upravo i nakon ostavke 2008. godine, koju je dao zbog, kako je tada naveo, “propusta” koji su se dogodili u Holdingu, također mu se sudilo zbog zloporabe položaja i ovlasti te prijevare.

Prije pet godina oslobođen je optužbi, a sada će, kao i ostali sudionici afere Agram, svoju obranu pripremati sa slobode. Lagano, kako je objasnio jučer, jer nakon mjesec dana provedenih u Remetincu ponajprije će se opet morati prilagoditi i početi funkcionirati u “normalnom načinu života”.

>> Ljubičić provjerio poštu pa napustio obiteljsku kuću

>> Bandić izašao! Odvjetnik Hanžeković dignuo kredit na 15 milijuna kuna za jamčevinu

>> Bandić i Ljubičić odvezeni u bolnicu pa vraćeni u ćeliju

Komentara 5

19
1995josip
18:33 21.11.2014.

Da ste znali nebi izlazili iz SDP-a . Sada se zgledate ko pura u govno .

NV
novo vriijeme
17:36 21.11.2014.

Nikad čuo da se ozbiljan lopov velikog kalibra u vrhuncu političke vlasti u Hrvatskoj pritvori.

CA
caricazg
19:35 21.11.2014.

donesi meni ..objasnim ti u dvije riječi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije