Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVAR I KRK

Špica sezone: Sendvič za 130 kuna i mjesto u hladu za 15 kuna

Cjenik s Hvara i Krka
Foto: Facebook
23.07.2019.
u 09:22

Jedna od korisnica je na svojem Facebook profilu podijelila fotografije cjenika s Hvara i Krka.

Špica je turističke sezone tako da su na Jadranu trenutačno cijene na vrhuncu. To je željela istaknuti i novinarka Vesna Kljajić koja je  na svojem Facebook profilu objavila cjenik iz kampa na Krku i iz jednog restorana na Hvaru.

U tom je cjeniku vidljivo kako u kampu naplaćuju izmamljivanje ležaljki, ali imaju i nešto drugačije u ponudi – mjesto u hladu. Iznajmljivanje ležaljke stoji 30 kuna, mjesto u hladu za odrasle je 15 kuna, a za djecu 10 kuna. Ova je objava potaknula rasprave na temu visokih cijena tijekom sezone i naplaćivanja suludih stvari. Neslužbeno doznajemo kako je u ovom kampu naplaćivanje prostora u hladu postojalo i prethodnih godina. 

"Tko čuva mjesto u hladu... i mjesto u hladu se kreće ovisno o položaju sunca... ovdje ima posla za ustavni sud", istaknuo je jedan od korisnika u komentarima na društvenim mrežama.

"Mogu li umirovljenici i invalidi također platiti 10 kn mjesto u hladu?" upitao je jedan od korisnika.

"Zato je najbolje ostati doma.", dodaje korisnica.

"

Osim cijena u kampu, Kljajić je podijelila fotografiju s cijenama iz jednog restorana na Hvaru. Prema njemu, za doručak možete jesti "musli" koje ćete platiti 120 kuna, "french toast" ćete dobiti po toj istoj cijeni, "benedict eggs" za 180 kuna, "asparagus omelette" za 110 kuna, "truffles eggs" za 120 kuna i "club sandwich" za 130 kuna. Ispod stoji napomena kako "svaki doručak uključuje svježi sok od naranče i kavu".

"Sve ok, ali mussli 120 kn. Allooo", napisala je jedna od korisnica u komentarima.

"Ja ne vidim problem ovdje. Tko želi, neka plati slobodno tržište", kaže drugi korisnik.

 "Gariful je jedan od najskupljih, ako ne i najskuplji restoran na Hvaru, nipošto prosječan", dodaje korisnica.

Ključne riječi

Komentara 149

Avatar dr. Evil
dr. Evil
09:38 23.07.2019.

Za hrvatski Jadran će vrijediti isto ono šta kažu za Golf: siromašnima je preskup a bogatima - nije zanimljiv.

CH
Challenger
09:52 23.07.2019.

Prijenosni frižider, sklopivi suncobran, auto i malo se provozaš uz obalu! Ima toliko prekrasnih uvala za okupat se i napuniti baterije bez tih lihvara!!

IG
Igggy
09:29 23.07.2019.

I onda se čude kad turisti pobjegnu čim se otvore Grčka i Turska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije