Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužve na cestama

Špica sezone: Kod Lučkog kolona duga 7 km, u Istri 6 km

gužve
Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
27.07.2019.
u 13:09

Danas će vrlo gustog prometa biti u smjeru mora na svim cestovnim pravcima. Pripremite se na česta zaustavljanja i iznimno usporen promet

U tijeku je jedan od tri vikenda koji svake godine obilježe najznačajnije gužve i volimo ih zvati špicom sezone. S krajem vikenda počinju školski praznici u dijelu Njemačke (Bavarska, Baden-Wuerttemberg) iz kojeg tradicionalno dolazi najveći broj turista na odmor na Jadran. Tijekom prijepodneva povećavaju se kolone na autocesti A1 prema moru, ali i na graničnim prijelazima iz Italije.

Najveći broj turista koji će voziti našim prometnicama dolaze iz zapadnoeuropskih država, ali će i mnogobrojni građani Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja (Slovenije, BIH, Srbije), krenuti na ljetni odmor. Kao i prethodnih vikenda, građanima savjetujemo da izbjegavaju putovanje upravo tijekom subote i nedjelje, izvijestio je HAK.

Danas će vrlo gustog prometa bit u smjeru mora na svim cestovnim pravcima. Pripremite se na česta zaustavljanja i iznimno usporen promet.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza. Povremeno se vozi u kolonama u pokretu. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje, izvijestio je  HAK. 

A1 Zagreb-Split-Ploče:

pojačan promet u oba smjera;

kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 7 km;

kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km.

A3 Bregana-Lipovac:

kolona teretnih i osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 4 km.

A7 GP Rupa-čvor Diračje i čvor Orehovica-čvor Šmrika:

kolona vozila kod GP Rupa u smjeru Republike Slovenije duga je oko 1 km;

između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni.

Istarski ipsilon:

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 7 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;

kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km.

Otok Krk (DC102):

pojačan promet u oba smjera na Krčkom mostu. U smjeru kopna vozi se u koloni od Njivica, a u smjeru otoka kolona je duga oko 4 km.

Ključne riječi

Komentara 11

VO
volina
13:07 27.07.2019.

Sitnica. Pa to nije ni 10 km.

DU
Deleted user
11:36 27.07.2019.

Ništa posebno, samo malo usporeno kretanje.

TE
tetak
11:34 27.07.2019.

svi žele biti na moru u špici između kraja 7 i početka 8...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije