Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA

Spektakularno otvorene 7. Riječke ljetne noći

rijeka
Pixsell
29.06.2010.
u 22:52

Veličanstvena slika s mora, brodovi i brodice, veslači Pomorskog fakulteta oduševili su brojne Riječane i goste okupljene na prepunoj gradskoj rivi.

Pod motom "Odaberi svoju zvijezdu" večeras su u prekrasnom ambijentu, u srcu riječke luke, spektakularno otvorene 7. Riječke ljetne noći. Na za to priređenom pontonu smjestili su se solisti, zbor i orkestar Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca koji su pod dirigentskom palicom Nade Matošević Orešković  izveli glasovitu "Odu radosti", završni dio Beethovenove Devete simfonije.

Svečanost otvorenja "Riječkih ljetnih noći" uveličao je i nastup vrhunske hrvatske sopranistice Ivane Lazar  koja je otpjevala "Ave Mariju"  Giulia Caccinija.


Veličanstvena slika s mora, brodovi i brodice, veslači Pomorskog fakulteta oduševili su brojne  Riječane i goste okupljene na prepunoj gradskoj rivi. Rijeka će
u četiri tjedna postati pozornicom na otvorenom i kako je na svečanosti otvorenja kazala intendantica HNK I. pl. Zajca Nada Matošević Orešković - kroz brojna
događanja provesti publiku kroz stare i nove gradske prostore - Trg Grivicu, novu plažu ispod Hotela Park i Astronomski centar.


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel  i službeno je "Riječke ljetne noći" proglasio otvorenim te okupljenima poželio da uživaju u brojnim, nezaboravnim
zvjezdaniom trenucima ovog jedinstvenog festivala koji Rijeku i riječku kulturu čini drugačjiom.

Tijekom sedmogodišnjeg trajanja  "Riječke ljetne noći" zauzele su  istaknuto i posebno mjesto na mapi festivalskih događanja u Hrvatskoj i izvan nje. Do 24. srpnja na riječkim će otvorenim prostorima zaživjeti glazbeni, dramski  i flimski programi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije