Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozivan trenutak

Spektakularno: Norveška mornarica raznijela vlastiti brod!

Rukometna reprezentacija
Reuters
07.06.2013.
u 12:01

KNM Trondheim, 90 metara duga i otpisana fregata, odvezen je na otvoreno more kako bi postao meta za gađanje

Norveška mornarica raznijela je jedan od svojih brodova kako bi isprobala najnoviji dalekometni projektil. KNM Trondheim, 90 metara duga i otpisana fregata, odvezen je na otvoreno more kako bi postao meta za gađanje, prenosi Daily Mail.

Dramatične snimke eksplozivnog trenutka, koje je objavila norveška mornarica, uključuju odbrojavanje prije nego što se četiri metra duga pomorska udarna raketa Naval Strike Missile ispali u smjeru broda.

Naval Strike Missile najnovija je generacija raketnog sustava obrane koji proizvodi skandinavska tvrtka Kongsberg, a trenutačno ih koristi norveška mornarica. Mornarica Kraljevine Norveške sastoji se od oko 3700 ljudi i 70 plovila, uključujući fregate, patrolne brodove i podmornice.

 >>Brod od 37 milijardi dolara može potopiti samo jedna raketa

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije