Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atrakcija

Spektakl u Dugoj Resi: Djedovi Mrazovovi spustili se niz Mrežnicu

Duga Resa: Spust Djeda Mrazova po Mrežnici u organizaciji KPA Vodomar
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/23
26.12.2019.
u 16:41

Kada su doveslali do gradskog kupališta, vesela se ekipa, njih više od stotinu, popela na splav i na poseban znak – skočili su svi u sedam stupnjeva rashlađenu Mrežnicu. Izmamili su velik pljesak okupljenih

Prekrasan je sunčani dan, odavno je prošlo podne, obitelji su već ručale i za poslijepodnevnu šetnju odabrali su gradsko kupalište u središtu Duge Rese. Kupalište uz Mrežnicu punilo se brojnim šetačima, tiskali su se znatiželjnici na mostu, a svi su pogledavali prema gornjem toku Mrežnice gdje su se u jednom trenutku, u daljini pojavili prvi čamci, zatim kajaci, sup daske na kojima je stajalo i veslalo i po nekoliko ronioca – kako su dolazili čamci, tako se pljesak okupljenih čuo sve jače.

Šaroliko društvo koje je dva sata veslalo po Mrežnici ima jednu zajedničku stvar – osim što su odjeveni u ronilačka odijela, svi imaju kapice poput Djeda Mraza, a u jednom se čamcu i vozio pravi debeljuškasti starac s dugom bijelom bradom koji je mahao mališanima i svima okupljenima, bacao slatkiše na obalu i pritom veselo vikao 'ho, ho, ho!'

Kada su doveslali do gradskog kupališta, vesela se ekipa, njih više od stotinu, popela na splav i na poseban znak – skočili su svi u sedam stupnjeva rashlađenu Mrežnicu. Izmamili su velik pljesak okupljenih.

- Ove smo godine ovaj spust po Mrežnici na Štefanje organizirali 11. puta za redom. Radimo to kako bismo se veselili, kako bismo uljepšali ove blagdane svima, posebno djeci i kako bismo se družili svi zajedno, pa i naši prijatelji i gosti iz ronilačkih klubova iz čitave Hrvatske. Ovim druženjem im se želimo i zahvaliti za druženja koja imamo tijekom godine – kazao nam je Nikica Spudić iz Kluba za podvodne aktivnosti Vodomar iz Duge Rese, kluba koji je organizator spusta. Kako nam je rekao, ove je godine u spustu sudjelovalo najviše sudionika do sada, njih čak 131.

- Došli su nam kolege iz Karlovca, Slunja, dakle karlovačke okolice, ali i iz ronilačkih i rafting klubova iz čitave Hrvatske; od Slavonskog Brod do Splita i preko Zagorja, obzirom da su došli i kolege iz Krapine. Kroz ovih se deset godina pročulo za naš događaj, tako da više mi i ne zovemo goste, već nas kolege zovu par dana ranije i pitaju kada počinje druženje. Nakon 2,5 kilometara duge vožnje po Mrežnici i skakanja u rijeku, družimo se uz kuhano vino, čaj, fritule. Ove smo se godine malo bojali, obzirom na silnu kišu koja je padala prije Božića, pa se vodostaj Mrežnice podigao, no zadnjih par dana sve se izniveliralo i bilo je baš kako treba biti za jedan odličan rafting. I vrijeme nam je išlo na ruku, kao i zadnjih par godina; lijepo i sunčano, pa je bilo ugodno i nama i građanima koji su nas čekali duž naše rute i na kupalištu u Dugoj Resi. I temperatura Mrežnice od sedam stupnjeva je prava zimska temperatura – kazao nam je Nikica Spudić iz KPA Vodomar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije