Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DAN IZBORA

Specijalni tužitelj Crne Gore: 'Uhićenjem Srba spriječili smo krvoproliće kakvog do sada nije bilo'

Crna Gora
Reuters/PIXSELL
21.10.2016.
u 10:47

"Imali su najsuvremenija sredstva komunikacije. U toj situaciji nismo mogli riskirati da se ovo realizira, ja sam procijenio da bi to bio ogroman rizik“, kazao je Katnić.

Glavni specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da je na dan parlamentarnih izbora u nedjelju navečer, zahvaljujući uhićenju državljana Srbije osumnjičenih za terorizam "u Crnoj Gori spriječeno krvoproliće kakvog do sada nije bilo".

"Državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam ... u odorama crnogorske specijalne policajce, pucaju na građane, uđu u Skupštinu i uhite premijera Mila Đukanovića", rekao je Katnić, gostujući u četvrtak navečer na podgoričkoj Televiziji “Vijesti”, tvrdeći da Tužiteljstvo za sve ima dokaze i da popis osumnjičenih nije konačan.

On je kazao da je Specijalnom tužiteljstvu poznata i kriminalna grupa iz Danilovgrada koja je trebalo pomoći uhićenima iz Srbije.

"Imali su za cilj da navodno podrže narod ispred Skupštine i uđu u tu instituciju maskirani u odore posebne jedinice Uprave policije ... da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane", rekao je Katnić, prenosi portal Vijesti.

Kako je rekao, ta teroristička grupa, uz proljevanje krvi nedužnih građana, htjela je zauzeti zgradu parlamenta, uhititi premijera i upravljati skupštinom. Dodao je da još nema saznanja o tome tko je od političara uključen u ovu terorističku aktivnost.

Katnić je pojasnio da je oružje uništeno na teritoriju Albanije jer "nismo dozvolili da ono uđe u Crnu Goru". Tužilaštvo, kako tvrdi, ima dokaze da je Aleksandar Sinđelić organizator grupe i "osoba koja je pripremila oružje i dron". Katnić je naveo da su znali da im je bio cilj da najprije eliminiraju posebne jedinice MUP-a Crne Gore.

"Imali su najsuvremenija sredstva komunikacije. U toj situaciji nismo mogli riskirati da se ovo realizira, ja sam procijenio da bi to bio ogroman rizik“, kazao je Katnić.

Rekao je da je o svemu obavijestio ministra unutarnjih poslova Gorana Danilovića, koji je sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pozvao građane da se ne okupljaju.

"Jer da su se građani okupili, bilo bi velikih žrtava", rekao je Katnić, dodajući kako nema saznanja tko su političari za koje je planirano da uđu u skupštinu.

"Tužiteljstvo tijekom izbornog dana nije moglo prešutjeti da se priprema državni udar, te da je bio planiran užas do sada neviđen", naveo je Katnić.

On je poručio onima koji su na bilo koji način uključeni u ovo da je "pravda krenula i da će biti procesuirani kad se nađu dokazi za to". "Mislim da bi službeni Beograd ovu priču trebao ozbiljno shvatiti", poručio je Katnić.

>> Policija uhitila 20 naoružanih muškaraca iz Srbije! 'Planirali su oteti Đukanovića'

>> Tko je vođa grupe uhićene u Crnoj Gori? Bivšeg šefa Žandarmerije zovu 'Mali Legija'

Komentara 9

AA
aabbcc
11:51 21.10.2016.

a ne kaže koja to nevolja natjera Crnogorce da ustanu ?

TI
Tixon
15:16 21.10.2016.

Da krvoproliće bi izazvalo nekoliko baba,penzionera i vašarskih šibicara,koji su pošli na Ostrog da se mole,ko za ozdravljenje,ko za oprost grehova.

Avatar Banat
Banat
15:11 22.10.2016.

Sva sreca pa su Crnogorci na vreme uvideli od koga im prete teroristicki napadi. E da nije tog Srpskog tererizma na Balkanu bi zavladao mir i blagostanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije