Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Dumić Čule

Specijalizant novi ravnatelj bolnice Srebrnjak. Nogalo zgrožen: Ovakav eksperiment još nije viđen

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
30.06.2020.
u 19:12

Nakon što je prošle godine s mjesta ravnatelja bolnice smijenjen Boro Nogalo, danas je na čelo bolnice izabran 32-godišnji specijalizant

Nakon ponovljenog natječaja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u utorak je Upravno vijeće te bolnice, prema neslužbenoj informaciji, izabralo liječnika Ivu Dumića Čulu.

Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a znanstveno djeluje u okviru Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu bolnice bio 23 godine, formalno zbog nepravilnosti oko zapošljavanja u toj ustanovi.

>> VIDEO Boro Nogalo u studiju Večernjeg lista

Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje žele Srebrnjaku preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje Centra za komeptencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i nekadašnje lječilište Brestovec. 

"Mi smo znanstvena ustanova koja je dobila najveći znanstveni projekt u Hrvatskoj, ali ovakav eksperiment još nije viđen, da na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant", komentirao je Nogalo, koji se i sam ponovno javio na natječaj za ravnatelja. 

Kaže i kako je zbog svoje borbe za Srebnjak, zajedno s još dvoje kolega pred otkazom u toj bolnici. Nogalo se u međuvremenu angažirao i u politici te je trenutno na izbornoj listi Stranke s imenom i prezimenom.

Komentara 6

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
23:24 30.06.2020.

Vrlo neobicno. Godine buduceg ravnatelja nisu problem, nego sposobnosti. Pravilo je da kandidati za ravnatelja bolnice (ili bilo koje ustanove) prethodno pokazu rukovoditeljske sposobnosti, npr. da su prethodno bili voditelji odjela. Tesko je zamisliti da ce biti kvalitetan ravnatelj bez takvog iskustva.

FA
fajlpz
06:28 01.07.2020.

Abilo je lijepo na mjestu ravnatelja.Oni ga smjene zbog nepravilnosti on se opet kandidira.Ma super

AN
antiekstremist
20:49 30.06.2020.

Koliko je Nogalo imao godina kada je prije 23 g. postao ravnatelj ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije