Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

SPECIJAL Obljetnica rođenja – Što je politička ostavština prvog hrvatskog predsjednika

Naslovnica
Foto: VL
1/2
12.05.2016.
u 00:15

Specijal Tuđman potražite u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka!

U povodu 94. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana Večernji list u tiskanom izdanju od četvrtka donosi specijal o njegovoj političkoj ostavštini.

Kad je riječ o Tuđmanovoj ostavštini, on polako ali sigurno zauzima svoje mjesto u povijesti s kudikamo više pluseva, a minusi se polako gube i nestaju iz povijesnog pamćenja nacije. No, kad je u pitanju njegova “upotrebna vrijednost” u suvremenom političkom životu Hrvatske, među političkim opcijama postoje razlike. Neki mu daju pravo na “nasljeđe” i prostor u suvremenim hrvatskim političkim zbivanjima, a drugi ga vide samo kao povijest.

U posebnom specijalu pročitajte:

>> D. Budiša: Pomirba nije uspjela. Ivan Račan: Sve sam blaži prema njemu

>> Zašto Hrvati Tuđmana više cijene danas nego za njegova života

>> O društvu bez podjela govorio je davne 1990. Još uvijek nema snage koja bi ga ostvarila

>> Nije bio sretan, ali je otrpio kritiku

Specijal Tuđman potražite u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte e-izdanje!

Foto: VL

Komentara 32

DU
Deleted user
22:33 11.05.2016.

Otac moderne hrvatske države koji je u nemogućim okolnostima uspio stvoriti ono što danas cijela politička scena zajedno ne bi uspjela ni u primislima. Hvala mu što je postojao, Bože kako samo nedostaje! Najveći naš predsjednik Tuđman!

Avatar AligatorXO
AligatorXO
22:04 11.05.2016.

Daleko od toga da je bio savršen, ali niti jedan poslije njega se ne može mjeriti s njime. RIP.

MO
morituriite
00:44 12.05.2016.

Najveći! Čovjek koji se jdnom rađa u tisuću godina. Da je bilo tko drugi s političke scene iz proteklih 26 g bio na čelu RH umjesto Tuđmana, danas ne bismo imali državu. Ne zna čovjek tko je od svih tih likova s političke scene veći poltron i izdajnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije