Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
benedikt xvi.

SPC: Odluka pape o odlasku je čin za poštovanje

papa benedikt xvi.,portal (1)
Reuters/PIXSELL
11.02.2013.
u 21:12

Doba Benedikta XVI. "doba duboke krize i kontroverzi u Rimokatoličkoj Crkvi", poručuju iz Srpske pravoslavne crkve

Mediji u Srbiji opširno izvješćuju, uglavnom prenoseći agencije i izvore iz Vatikana, o iznenadnoj odluci pape Benedikta XVI. da se povuče, ali se Srpska pravoslavna crkva još nije službeno oglasila osim što je na svom portalu ocijenila kako je papina odluka \"čin za poštovanje\".

- Dosljednost i visoke kriterije pokazao je i ovim činom dobrovoljnog povlačenja, činom koji je za poštovanje - objavljeno je na portalu SPC uz ocjenu kako je doba Benedikta XVI. \"doba duboke krize i kontroverzi u Rimokatoličkoj Crkvi\".

- Da li je on ekstremno konzervativni papa kurijalnog profila - kako ga optužuju mnogi u njegovoj Crkvi, osobito u njegovoj domovini, ili čovjek koji je pokušao očuvati crkvenost pred udarima sekularizacije - kako tvrde drugi, pokazat će vremenska distanca i sud historije - zaključuje se na portalu SPC.

>> Sve o odlasku pape pročitajte u našem specijalu

Komentara 4

Avatar kajbuštimeni
kajbuštimeni
21:58 11.02.2013.

ha ,ha , ha , ha

MA
macor
22:05 11.02.2013.

E dragi jos uvjek Papa. Star si covjek i zasluzujes svoj trenutak mira i privatnosti. Mozda si i senilan i to je normalno u tvojim godinama. Ali ruku na srce, sigurno nisi sretan zbog ovih sta vode tvoje stado u najkatolickijoj zemlji svijeta sto na sve nacine hoce RAT i krv svoje brace.

JA
jamanuša
23:34 11.02.2013.

vidi se da je Njemac dok je radno sposoban, koristan tu je a kad posustane i nemože pratiti on odustaje vrlo razuman potez, hvala mu na primjeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije