Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnik iz SAD-a

Spava u šatoru da zaštiti obitelj: Nitko nije previše zdrav da se ne razboli, ostanite kod kuće

Timmy Cheng
Foto: Facebook
30.03.2020.
u 10:15

Dr. Timmy Cheng, specijalist za plućne bolesti iz San Diega odlučio je ne ulaziti u svoju kuću jer se nalazi u središtu borbe protiv koronavirusa i mogao bi zaraziti svoje voljene

Dr. Timmy Cheng, specijalist za plućne bolesti iz San Diega u Kaliforniji proteklih dana nalazi se u središtu borbe protiv koronavirusa.

Zbog prirode svoga posla, postoji mogućnost da će se zaraziti koronavirusom, a kako bi zaštitio svoju obitelj, odlučio je spavati u šatoru ispred kuće.

Sve je počelo 14. ožujka kada je odlučio postati 'beskućnik' ne bi li zaštitio svoju obitelj. Jedan je dan spavao u svome automobilu, četiri je noći potom proveo u bolnici, a onda je njegova supruga došla na ideju da spava u šatoru u njihovoj garaži.

– Evo ga, moj dom za idućih nekoliko tjedana ili mjeseci. Možete pomoći meni i ostalim zdravstvenim djelatnicima tako da ostanete kod kuće. Samo to. Nitko nije previše zdrav da se ne razboli, nitko nije previše cool da ostane kod kuće. Ostani kod kuće i pomozi da se virus prestane širiti. Nebrojeno liječnika, sestara i ostalih zdravstvenih djelatnika radi teško kako bi spasili tvoj život. Najmanje što možeš učiniti je ostati kod kuće tako da mi također možemo doći kući kod svojih voljenih jednoga dana – poručio je dr. Cheng na Facebooku gdje je njegova objava sakupila 35 tisuća lajkova i podijeljena je gotovo 40 tisuća puta. 

VIDEO Đikić: Hrvatska ulazi u kritičnu fazu borbe protiv koronavirusa i sudjelovanje građana je od iznimne važnosti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije