Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo nije očekivao

Spasio pticu koja je ležala pokraj ceste, no brzo je shvatio da to nije bilo baš pametno

Crvena lunja
Foto: Twitter
1/4
01.04.2021.
u 11:31

BBC-jev reporter Matt Gravelling kraj ceste je ugledao ozlijeđenog jastreba pa mu je odlučio pomoći

Kada ugledate ozlijeđenu životinju na cesti, ako imate imalo osjećaja, sigurno ćete se zaustaviti i pomoći joj.

Učinio je to i BBC-jev reporter Matt Gravelling koji je putujući na snimanje 2018. godine pokraj ceste ugledao ozlijeđenu pticu koja je bila bez svijesti.

Zaustavio je svoj automobil i uzeo pticu te je stavio na suvozačevo sjedalo i nastavio voziti. Riječ je, naime, bila o crvenoj lunji, ptici grabljivici iz porodice jastrebova. 

Nakon 15 minuta jastreb je došao k svijesti, bio je poprilično ljutit pa je Gravelling već iduće minute istrčao iz automobila.

Iduća tri i pol sata proveo je pokraj vozila dok je u njemu ptica grabljivica bezbrižno čekala djelatnike za zaštitu životinja, a svoje neobično iskustvo BBC-jev novinar podijelilo je na Twitteru, gdje je odmah postao pravi hit.

Ključne riječi

Komentara 13

VI
Vito
12:30 02.04.2021.

Putujući na snimanje 2018. godine pokraj ceste ugledao ozlijeđenu pticu koja je bila bez svijesti. Svoje neobično iskustvo BBC-jev novinar podijelilo je na Twitteru, gdje je odmah postao pravi hit. Piše o tome 02. travnja 2021. u 11:31

DU
Deleted user
12:44 02.04.2021.

liepaozrenka , moze mozda, ali to se nikad nije dogodilo. Mogao je jednostavno otvoriti vrata i izjuriti ju van.

Avatar Proleter
Proleter
16:23 02.04.2021.

Ptice grabljivice su ozbiljne ubojice i najbolje je s njima nemati posla. Kljun još kako tako, ali najopasniji su supersnažni mišići nogu koji im u kombinaciji s kao žilet oštrim kandžama daju zastrašujuće mogućnosti - recimo da sokolaru mogu odsjeći ispruženu ruku dok stoje na njoj. Njihov napad iz zraka teško je preživjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije