Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto pohvale – kazna

Spasio kita koji se zapleo u morsku mrežu, na obali ga dočekalo neugodno iznenađenje

Foto: Pixabay/ilustracija
19.05.2020.
u 12:03

Zarobljenog kita uočio je u utorak kod Zlatne obale zbog čega je odmah pozvao u pomoć državne službe. No, kako satima nije bilo odgovora, odlučio je kita sam spasiti

Australac koji je oslobodio kita zarobljenog u morsku mrežu kažnjen je jer je spasio nedužnu životinju.

Zarobljenog kita uočio je u utorak kod Zlatne obale zbog čega je odmah pozvao u pomoć državne službe. No, kako satima nije bilo odgovora, odlučio je kita sam spasiti. Vlastitim čamcem dovezao se do mjesta gdje je bio kit, skočio je o ocean i otplivao do njega te ga oslobodio.

Kada se vratio na obalu, imao je što vidjeti. Dočekali su ga službenici i dali mu kaznu.

– Kada sam vidio kita, adrenalin me udario. Pokušao sam ga odmotati, imao sam i nož da razrežem mrežu, no uspio sam bez toga – rekao je Australac, prenosi BBC.

Mreže se, inače, koriste za sprečavanje dolaska morskih pasa do obale, no u njih često zalutaju i kitovi koji su bezopasni.

Nije poznato koliku je kaznu muškarac koji je poznat samo po imenu Django dobio niti za što je kažnjen, no moguće je da je dobio kaznu za ''diranje državne imovine'' ili zbog toga što je prišao preblizu kitu, a to se u Queenslandu također kažnjava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije