Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Spašena austrijska obitelj u splitskom akvatoriju: Njihova jedrilica ostala bez pogona usred olujnog nevremena

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
1/3
18.07.2020.
u 13:40

Pokrenut je očevid koji bi trebao pokazati zašto je došlo do ove pomorske nesreće.

Koordinirana noćna spasilačka akcija u splitskom akvatoriju uspješno je okončana spašavanjem četveročlane obitelji, čija je jedrilica bez pogona po olujnom nevremenu nošena na hridi otoka Brača, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

"Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su noćas, 18.07. u 01.51h poziv pogibelji posade jedrilice, koja je ostala bez pogona tijekom plovidbe kod otoka Brača. Dojava je zaprimljena posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split, a poziv je uputio R.K. voditelj, ujedno i vlasnik jedrilice imena 'YARA', dužine 7,9 metara, na kojoj su se u trenutku dojave nalazila još tri člana posade, odnosno, njegova obitelj (supruga i dvoje djece), svi državljani Republike Austrije.

S obzirom na to da su olujni udari bure po visokim valovima havariranu jedrilicu nosili prema hridima uvale Konopljikova, na otoku Braču, odmah po zaprimanju poziva iz MRCC Rijeka je u suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom Split, pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja te je prema dojavljenoj poziciji upućena spasilačka brodica 'POJIŠAN', iz sastava LK Split.

Službenici LK Split jedrilicu s neozlijeđenom četveročlanom obitelji pronašli su noćas u 03.58h, u uvali Konopljikova na poziciji 0,45 Nm od obale, uzeli su jedrilicu u tegalj do luke Postira, kamo su pristali jutros u 05.05h, kada je jedrilica sigurno vezana, a posada iskrcana uz primjenu preporučenih COVID-19 mjera, čime je ova akcija uspješno okončana", navodi se u priopćenju. 

Havarirana jedrilica austrijske zastave ostala je bez pogona iz trenutno nepoznatog razloga, a brodska administracija je uredna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije