Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija HGSS-a

Spašavali psa koji je pao na kaskadu Cerinskog vira

Foto: HGSS
1/4
27.07.2021.
u 16:20

Tri člana Stanice Samobor utvrdila su da pas nije ozlijeđen već ga samo treba spustiti niz slap, a dočekali su ga presretni vlasnici

Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Samobor, proteklog je vikenda sudjelovala u akciji spašavanja na Cerinskom viru. Njihovu pomoć trebao je jedan pas koji je pao na kaskadu i vlasnici nikako nisu mogli do njega.

– Prošle nedjelje na dežurni telefon primili smo poziv za intervenciju preko centra 112. Radilo se o psu koji je pao na kaskadu Cerinskog vira te vlasnici više ne mogu do njega. Tri člana Stanice izlaze na teren, utvrđuju da pas nije ozlijeđen već ga samo treba spustiti niz slap. Spašavatelj se po fiksnom užetu spušta do kaskade gdje uznemirenog psa umiruje i stavlja mu posebnu oprsnicu kako bi ga mogao spustiti. Nakon kraćeg vremena, pas je neozlijeđen vraćen presretnim vlasnicima – kažu iz HGSS-a.

S obzirom da im to nije prva takva intervencija na Cerinskom viru, apeliraju na vlasnike pasa da na navedenom mjestu drže svoje ljubimce privezane kako ne bi došlo do sličnih nesreća.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
11:03 28.07.2021.

to im dođe ko trening

SE
senijor121
16:27 27.07.2021.

dečki se opet zabavljali, pravili herojima a zna se tko to plaća. Hoće li nam netko reći koliko novaca izdvajamo za HGSS, jer znam pojednince koji priznaju da se tu doboro zabaljaju i dobro zarađuju, dok drugi takve avanture skupo plaćaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije