Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJA stoljeća

Valovi od 14 metara odnijeli devet života, šteta se još uvijek zbraja

Foto: Youtube
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.01.2020.
u 10:41

Gloria se smatra najgorom morskom olujom nakon 2003. godine i vjerojatno najgorom u ovom stoljeću

Stanje u Španjolskoj sve je gore. Razorna oluja Glorija oduzela je život devet ljudi, a četvero je nestalo. Situacija je najgora na sjeveroistoku zemlje gdje su bujice preplavile ulice, zgrade i domovi su se urušili. Više od 200.000 ljudi ostalo je bez struje.

Oluja je došla s vjetrovima koji su puhali do 144 km/h i donijela valove visine do 13.5 metara, rekli su dužnosnici u srijedu. Iako slabi, iza sebe ostavila je teške posljedice. Gloria se smatra najgorom morskom olujom nakon 2003. godine i vjerojatno najgorom u ovom stoljeću, prenosi lokalna televizija BETEVE.

Morska voda ulila se u deltu rijeke Ebro, jednu od najvažnijih španjolskih močvara, poplavivši tisuće hektara rižinih sadnica.

“Ne možemo se sjetiti da se ikad dogodilo nešto slično”, rekao je lokalni gradonačelnik Lluis Soler. “Dramatično je vidjeti poplavljenu rijeku i to kako je more ušlo kilometrima u unutrašnjost.”



Premijer Pedro Sanchez tvitao je svoju “podršku i solidarnost obiteljima žrtvama Glorije i onima koji su se našli na udaru fatalnih posljedice oluje.”

Ključne riječi

Komentara 2

TI
Tirano
09:32 24.01.2020.

Čudo jedno da na HRT-u nema ni slova što se dešava u "susjedstvu"!

RI
river
21:46 23.01.2020.

sad ce njihovi turisti morati doci na Jadran ...ajme sto ce te sa tim svim evroima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije