Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUZDRŽANI

Španjolska ne želi istragu i odštetu žrtvama frankizma

fran
VL
Autor
Hrvoje Dečak
22.09.2010.
u 14:55

Meksiko je tako Španjolskoj predložio “da se istraže nestanci mnogih osoba za Građanskog rata, da se kazne odgovorni za to te da se žrtvama i obiteljima žrtava, neovisno o tomu kada su zločini počinjeni, isplate odštete”.

Španjolska odbija provesti istragu o osobama nestalima za Građanskog rata i frankističke represije, protiveći se na taj način prijedlogu koji je u svibnju stigao iz pet latinoameričkih zemalja. Meksiko je tako Španjolskoj predložio “da se istraže nestanci mnogih osoba za Građanskog rata, da se kazne odgovorni za to te da se žrtvama i obiteljima žrtava, neovisno o tomu kada su zločini počinjeni, isplate odštete”.

Ključne riječi

Komentara 5

AV
avileno
18:54 22.09.2010.

Ne vidim kakve veze imaju Staljin i Tito sa nestancima koje su pocinili fasisti za i poslije spanjolskog gradanskog rata.To sto si napisao je cista glupost.Staljina i komunisticku internacionalu bi trebalo optuziti za unistavanje POUMA i progon anarhistickih revolucionara aa ne za ubijanje fasistickog smeca!

XL
xlns
15:17 22.09.2010.

Pa, dobro, može li malo ovo opsežnije? Zašto su odbili? Hoće li im sada EU uvesti sankcije ako ne provedu istragu ... uh, to se odnosi samo na Hr, sry!

MA
MagicSerb
15:36 22.09.2010.

xlns, Hrvatska je banana republika a Španija je pokorila svojevremeno celu zapadnu hemisferu, tako da nemaoj da nas zasmejavaš upoređujući tvoju prćiju s Kraljevinom. Sem toga, to su od Španije tražile nekakve zemlje Trećeg sveta. Najbolje će takve da odlučuju šta će Španija da radi u svojoj kući, daj osvesti se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije