Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni rezovima

Španjolci u 'Maršu za dostojanstvo' pohrlili u Madrid

madrid, prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
22.03.2014.
u 20:33

Prosvjednici su u šest kolona koje su činili vlakovi, automobili, autobusi te sami pješaci pristizali u središte Madrida.

Tisuće prosvjednika iz svih krajeva Španjolske 'marširale' su danas u Madrid kako bi izrazile nezadovoljsto mjerama štednje koje provodi tamošnja vlada. Prosvjed je nazvan 'Marš za dostojanstvo', a pod parolom ' nema više rezova' nezadovoljnici zahtjevaju od vlade da prestane s 'praznim obećanjima'.

Prosvjednici su u šest kolona koje su činili vlakovi, automobili, autobusi te sami pješaci pristizali u središte Madrida, a lokalne vlasti su iz predostrožnosti angažirale 1650 policajaca koji bi trebali održavati red tijekom prosvjeda.

Aktivisti inzistiraju na otvaranju radnih mjesta i poboljšanju životnog standarda. 

>>Madridski prosvjed: Studenti o Hobbesu i Smithu uče na ulicama

Komentara 8

KA
kafka
10:14 23.03.2014.

Toliko ih se okupilo -dosta im je mjera štednje. U Hrvatskoj se država uništava desetljećima i ne mogu se okupiti niti 10 tisuća ljudi. Gdje je nama dostojanstvo, gdje je nama odgovornost za nas same i našu djecu? . Hitno . Hitno treba mijenjati izborni sustav i birati ljude, a ne partijske liste. Partije po svom ustroju i ponašanju u praksi su sličnije mafiji nego udrugi građana s jasnim ciljevima i vrijednostima koje zastupaju. Partijska podobnost, zavjet šutnje i lojalnost vrhu partije glavne su 'vrijednosti' koje se u njima njeguju. Zato su svi gotovo isti - imaju te iste 'vrijednosti. Zato birajmo osobe, a ne liste stranačkih podobnika. .

Avatar tajar
tajar
13:43 23.03.2014.

Čim se više štedi logično je da se i manje troši, a oporezuje se samo potrošnja, pa sad tko je tu lud?

ST
staro topoljanin
08:40 23.03.2014.

e moj srbo,ross,samo ti pazisada na nasu hrvatsku vojvodinu,zemun,a i na albanski sandak,pa juznu srbiju, i sta tebi bjednice osta od tvoje srbijice,samo avala i okolis. vojvodina je vec na putu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije