Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGO-SHUTTLE

Space shuttle Atlantis ponovno lansiran, ovaj put kao lego igračka

Lakers Nuggets
06.03.2012.
u 11:58

Ovaj put nije riječ o NASA-inu projektu, nego pothvatu njemačkog entuzijasta koji je slavnu letjelicu izradio od lego-kocaka te je uz pomoć helijeva balona poslao u visine

Gotovo pola godine nakon što je Atlantis posljednji put poslan u svemirska prostranstva, Space Shuttle ponovno se otisnuo u visine. Ovaj put nije riječ o NASA-inu projektu, nego pothvatu njemačkog entuzijasta koji je slavnu letjelicu izradio od lego-kocaka te je uz pomoć helijeva balona poslao u visine.

Kako piše Daily mail, nova, manja lego-verzija Atlantisa u dva i pol sata dosegla je visinu od 35.000 metara te je nastavila letjeti iznad oblaka, kružeći u Zemljinoj orbiti.

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
13:23 06.03.2012.

pazi naslov: \"lansiran u atmosferu\" :D hehehehe izgleda da novinar zivi u vakuumu...

TS
tompa ses
13:30 06.03.2012.

Pravo čudo kako takva zaje..... nije završila u motoru nekog aviona pri punoj brzini, što bi u konačnici završilo vijesti u crnoj kronici.

BO
BobCat
15:55 06.03.2012.

@tompa ses daj ne budi smjesan. prije ce meteor past tebi na kucu nego sto ce taj jedan balon stat TOČNO na visinu, sirinu i duzinu putanje aviona. znas kolko ima aviona u zraku u odnosu na, ne samo prostor vec i volumen neba iznad nas? ekstremno malo.. ektremno.. i sad taj mali balon da se nadje u pravom trenutku na točno tom mjestu na usisnom dijelu motora nekog aviona. vjeruj mi, nemas brige. prije ces dobit na lotu nego da se to desi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije